Lifestyle15.05.2017

Creëer jouw persoonlijke kopje koffie met de Nespresso Expert


We raken er niet over uitgepraat. Koffie! Koffie zit in onze cultuur. Thuis, onderweg en op het werk drinken we koffie. Er is de laatste jaren wel een verschuiving waar te nemen. We zijn kritischer en we nemen al lang geen genoegen meer met een grote bak filter koffie. Als consument hebben we ons eigen koffieprofiel wat past bij je levensstijl en gemoedsrust van dat moment.

Je persoonlijke koffiebeleving

Nespresso is continu op zoek naar innovaties om de koffie ervaring te optimaliseren. Nespresso is actief in 69 landen en heeft wereldwijd meer dan 600 exclusieve Nespresso stores. Uit onderzoek onder koffieliefhebbers bleek dat de koffieliefhebber op zoek is naar mogelijkheden om zijn of haar koffie aan te passen aan de persoonlijke smaak en voorkeuren. Nespresso heeft hier met haar Nespresso Expert slim op ingespeeld en weet als het ware een beleving te creëren. Met de Nespresso Expert ben je in staat om jouw persoonlijke kopje koffie te creëren en dat hebben we tijdens onze test ook naar hartelust gedaan.

Nespresso Expert&milk machine_sfeer3
Nespresso Expert&milk machine_sfeer3

Personalisatie & gemak

We zijn en blijven wel Nederlanders. Uit onderzoek bleek dan ook dat wij als afwisseling wel eens een grote kop koffie willen drinken. Met de nieuwe optie voor een Americano, 25 ml koffie en 125 ml heet water, speelt Nespresso in op deze behoefte. Van groot belang is dat de karakteristieke eigenschappen van koffie behouden blijven. Een Americano kan met alle Ristretto en Espresso Grands Crus bereid worden. Of je nu zin hebt in een Cappuccino, een extra hete Ristretto of een Americano, de Nespresso expert biedt je alle opties.

Nespresso Expert staat voor personalisatie en gemak. Zo viel bij ons de mogelijkheid om de temperatuur (warm, heet en extra heet) en de kopgrootte in te kunnen stellen goed in de smaak. Zelfs de theefanaten op kantoor waren tevreden met de aparte heet water functie. Het apparaat biedt in combinatie met de 24 verschillende Grands Crus zoveel mogelijkheden dat er af en toe wat keuzestress naar boven kwam, maar uiteindelijk vindt iedereen zijn perfecte kop koffie. Het is niet altijd even makkelijk om te onthouden wie nou precies wat het lekkerst vindt, maar we kwamen er achter dat ook een ‘verkeerde’ kop al snel een nieuwe eigenaar heeft gevonden.

Nespresso Expert&milk machine_sfeer2
Nespresso Expert&milk machine_sfeer2

Connected

Een goede oplossing voor het woud aan mogelijkheden bleek de bluetooth smart-technologie, waardoor de machine verbonden wordt met je telefoon of tablet via de Nespresso-app. Zo kun je via de app je favoriete koffierecepten opslaan en deze op een later moment vanuit je bed of vanaf de bank met één druk op de knop realiseren. Van achter het bureau mag natuurlijk ook. De app beheert daarnaast de capsulevoorraad en assisteert je bij het onderhoud van de machine.

De Nespresso Expert heeft een strak ontwerp, gebaseerd op de bekende barista machines. Dat scheelt, zeker in een zakelijke setting, omdat het toch net iets sjieker is. De machine is beschikbaar in twee modellen: Nespresso Expert en Nespresso Expert&Milk. De Nespresso Expert&Milk heeft een volledig geïntegreerde Aeroccino3 melkopschuimer die geheel in lijn is met het design van de machine. Hiermee is het mogelijk een brede variëteit aan melkrecepten te maken en zoals wij geleerd hebben is er altijd wel iemand in de buurt die een schuimpje op zijn koffie zwaar kan waarderen.

Nespresso Expert&milk machine_sfeer1
Nespresso Expert&milk machine_sfeer1

Een top-apparaat dus, zolang bepaalde iemanden niet vergeten om cups te halen. Je weet wie je bent. Ook prettig is het lekker grote waterreservoir, zodat je – zeker als je met een aantal coffee lovers bij elkaar zit – niet elke derde kop die bak weer moet bijvullen. En dan gratis van ons nog een pro tip: pas op met het legen, want het bakje moet je dus niet mee weggooien. Zo lang je zelf geen onderdelen gaat weggooien kun je met een Nespresso Expert altijd een fantastische kop koffie zetten.

[Afbeeldingen © Nespresso]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Gadget

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024

Met de zomer van 2024 voor de deur, is het tijd om de tuin op te knappen en klaar te maken voor lange, zonnige dagen. Het kiezen van de juiste tuinmachines kan een wereld van verschil maken.

Lifestyle13.06.2024

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024

Zo duur is het duurste Star Wars-poppetje ooit

Heb je nog een Boba Ferr-figuur op je zolder liggen? Zo ja, dan kun je die maar beter even afstoffen en meenemen naar Tussen Kunst & Kitch.

Gadgets11.06.2024

Zo duur is het duurste Star Wars-poppetje ooit

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Op zondag 16 juni is het dit jaar weer vaderdag. De feestdag ter ere van alle papa’s en vaders in Nederland. Een dag waarbij het vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Gadgets07.06.2024

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Bedrijf ontwikkelt Skydeck: een bijzondere nieuwe uitbreiding voor vliegtuigen

Er is een nieuwe vorm van in-flight entertainment. Er wordt een soort koepel op een vliegtuig gezet waarmee je een heel speciaal uitzicht hebt. Je ziet dan de lucht boven je en om je heen. 

Technology06.06.2024

Bedrijf ontwikkelt Skydeck: een bijzondere nieuwe uitbreiding voor vliegtuigen

Asus maakt zijn 1 april-grap met Thors hamer Mjolnir waar

Asus besloot ooit een 1 april-grap te maken: het creërde een grote batterij in de vorm van de beroemde hamer van Thor. Nu bestaat het echt.

Gadgets05.06.2024

Asus maakt zijn 1 april-grap met Thors hamer Mjolnir waar

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

Samsung is verdacht open over zijn aankomende gadget, de slimme ring. Het laat het juist heel bewust weten om Oura voor te zijn.

Gadgets04.06.2024

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Er wordt verwacht dat Samsung Galaxy Ring aankondigt in juli, samen met nieuwe slimme horloges, foldables en oordopjes. Wat kan-ie?

Gadgets30.05.2024

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

IJsland is helemaal niet altijd zo makkelijk als het om dronen gaat. Dit is wat je moet weten als je gaat dronen op IJsland.

Gadgets24.05.2024

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt