​5 tips voor snelle en verse maaltijden

​5 tips voor snelle en verse maaltijden

Of ga je voor kant-en-klaar?

Vorig artikel Volgend artikel

Misschien ben je een echte keukenprins(es) en komen kant-en-klaar maaltijden je huis niet in. Maar soms heb je weinig tijd om te koken en dan is het natuurlijk ideaal om alleen maar iets op te hoeven warmen. In dit artikel geven we je 5 tips zodat je snel een verse maaltijd op tafel kunt zetten.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Het ‘geheim’ van mensen die bijna iedere avond aan een verse maaltijd zitten? Een goede voorbereiding! Bedenk voor je werkweek begint wat je de komende dagen wilt eten en haal alle boodschappen in huis. Kook alvast 1 of 2 maaltijden vooruit, zodat je het de avond zelf alleen hoeft op te warmen. Je hoeft dan dus ook niet iedere dag te bedenken wat er op het menu komt te staan.

2. Haal een aantal basis ingrediënten in huis

Met een uitje, knoflook, olie, brood, eieren, rijst, pasta en groenten uit blik geef je aan veel gerechten een draai. Bepaal zelf welke basis ingrediënten je nog niet in huis hebt en maak een lijstje. Je kunt dan bijna altijd wel iets eenvoudigs op tafel zetten of een gerecht net een andere draai geven. Vergeet ook niet een uitgebreide collectie kruiden in huis te halen. En stap eens een kookwinkel binnen om ook de basis aan goede pannen, bestek en ander kookgerei aan te vullen.

3. Soep, soep en nog eens soep

Soepen zijn gemakkelijk in grote hoeveelheden klaar te maken, later op te warmen en zelfs in te vriezen. Dus maak een grote pan soep en je hebt de komende dagen nog maar heel weinig omkijken naar je avondeten. Daarbij eet je bijvoorbeeld nog een broodje en de soep die je over hebt vries je gewoon in.

4. Pasta, rijst en couscous

Gerechten met pasta, rijst en couscous zijn vaak snel klaar. Maak een pan met een lekkere curry en kook er de dag zelf even rijst (zilvervliesrijst is in 8 minuten klaar) of couscous (zelfs in 2-4 minuten klaar) bij. Een eenvoudige pasta maak je met tomaat en mozzarella of pesto. Heel snel klaar en toch een verse maaltijd op tafel!

5. Vries sauzen en maaltijden in

We gaven je al de tip om soep in te vriezen, maar dat kan ook met andere maaltijden en sauzen. Bouw de komende tijd eens een bescheiden voorraadje op aan vers ingevroren diepvriesmaaltijden. Als je geen tijd hebt, hoef je die alleen maar op te warmen. Dat kost je dus echt bijna geen tijd.

Geen tijd of zin om de keuken in te duiken?

Soms wil je gewoon een pizza in de oven gooien of die bak kant-en-klare lasagne opwarmen. Gelukkig is er in de meeste supermarkten tegenwoordig een heel ruime keuze aan kant-en-klare maaltijden. Van eenvoudige pasta’s tot maaltijdsalades en stoommaaltijden, de keuze is enorm. Of je gaat lekker buiten de deur een hapje eten. Wist je dat ze in de horeca warmhoudkasten gebruiken om je eten op een warm bordje te serveren? Bijna hetzelfde als jouw warme bordje uit de magnetron!

Eet smakelijk!

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Meer content

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies