Nieuws17.05.2019

De bekendste kat ter wereld, Grumpy cat, is overleden


Het is bijna onmogelijk dat je nog nooit van Grumpy Cat hebt gehoord. Deze kat was een echte beroemdheid, schitterde in reclamecampagnes en had een trouwe achterban van 2,4 miljoen volgers op Instagram. Grumpy Cat werd beroemd om haar boze ‘gezichtsuitdrukking’. De kat kijkt gewoon altijd chagrijnig en dat was natuurlijk inspiratie voor het maken van grappige GIFjes en memes. Zo groeide zij al snel uit tot misschien wel de bekendste kat ter wereld.

Helaas werd vandaag bekend dat Grumpy Cat, echte naam Tardar Sauce, afgelopen dinsdag op 7-jarige leeftijd is overleden. Het beestje had een urineweginfectie en dat werd haar fataal. De eigenaar van Grumpy Cat maakte het nieuws zelf bekend via het Instagram-account.

Grumpy Cat had dwerggroei

Grumpy Cat werd een echte online ster als kitten nadat Bryan Bundesen online een foto van haar deelde. Hierop keek ze erg chagrijnig en de foto ging viral. Haar boze uitdrukking werd veroorzaakt door een vorm van dwerggroei. Daardoor liep ze ook een stuk lastiger dan andere katten.

Toen de eerste foto’s van Grumpy Cat online verschenen, geloofden veel mensen niet dat het beestje er echt zo uitziet. Toch was het geen photoshop en hield ze er een hoop lucratieve deals aan over. Haar eigenaren gingen maximaal 1 keer per week met haar op pad, zodat ze ook genoeg rust kreeg en gewoon kat kon zijn.

Mocht je benieuwd zijn naar een levensechte weergave van Grumpy Cat, dan kun je Madame Tussaud’s in San Francisco een bezoek brengen.

Memes van Grumpy Cat

We delen natuurlijk graag nog een aantal schattige en grappige plaatjes van Grumpy Cat, de chagrijnigste kat ter wereld.

Grumpy Cat overleden
Grumpy Cat overleden
Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.