Technology24.11.2011

Barack Obama nu ook op Google+


barack-obama-nu-ook-op-google.jpg
barack-obama-nu-ook-op-google.jpg

Naast zijn aanwezigheid op Twitter en Facebook is Barack Obama nu ook actief op Google+. Zijn profiel is ook al voorzien van een ‘verified account’ badge. Zo hoeven we niet te twijfelen aan de echtheid van zijn profiel. Ook hier geldt dat Obama zelf geen berichten plaatst, maar zijn promotie team wel. Barack heeft het zelf uiteraard te druk met bezoekjes en vergaderingen.

Gisteren om 15:17 uur prijkte het eerste bericht: “Welcome to the Obama 2012 Google+ page. We’re still kicking the tires and figuring this out, so let us know what you’d like to see here and your ideas for how we can use this space to help you stay connected to the campaign.”

Er zijn sinds de introductie van Google+ veel discussies gaande. Heeft het netwerk wel een toegevoegde waarde ten opzichte van Twitter, LinkedIn en Facebook. Is er nog wel plaats voor een extra netwerk? En is het wel zo’n Facebook killer als wat iedereen denkt?

De een zegt van wel, de ander zegt van niet. Toch is de aanwezigheid van Obama op Google+ een interessante ontwikkeling. Het laat zien dat het team van Obama in ieder geval potentie ziet in het netwerk en ook daar aanwezig wil zijn. De republikeinen Herman Cain, Mitt Romney, Newt Gingrich en nog een aantal anderen waren al langer aanwezig op Google+.   

schermafbeelding-2011-11-24-om-11-25-16.jpg
schermafbeelding-2011-11-24-om-11-25-16.jpg

Maar Google+ heeft, zoals Mashable ook concludeert, helaas nog niet de omvang van bijvoorbeeld Facebook. De 3 updates van Obama worden 150, 19 en 75 keer gedeeld. Op zijn eerste bericht heeft hij 309 reacties gekregen. Even ter vergelijking; op zijn Facebook ligt het aantal gemiddeld op 1.300 reacties. Alleen is dit niet meer dan een vergelijking en eigenlijk geen eerlijke vergelijking. Facebook bestaat al sinds 2004, terwijl Google+ net een half jaar bestaat. Het is dus nog een beetje appels met peren vergelijken.

Toch is de aanwezigheid van Obama op Google+ een leuke opsteker voor het team bij Google. We gaan zien wat zijn aanwezigheid voor invloed heeft op Google+ en haar ontwikkeling. En nu moet Obama de top 10 van Google+ gaan bestormen. Daarvoor moet hij, volgens het overzicht op Social Bakers, minimaal 467.731 followers verzamelen. Dat lijkt me geen probleem. Ik heb hem al toegevoegd aan mijn kringen en ‘hang’ graag een keer met hem ‘out’.