Gaming16.01.2015

Nintendo strooit met voorjaarstitels


Datums bekend voor New Nintendo 3DS XL, Majora's Mask, Amiibo's

Satoru Iwata en de zijnen komen dit jaar goed uit de startblokken. Tijdens de Nintendo Direct Video maakte ze de releasedatums bekend voor onder andere de
New 3DS en 3DS XL, The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D en een nieuwe schare aan Amiibo figuurtjes.

We maakten ons begin vorig jaar
nog zorgen om Nintendo. De Xbox One’s en PS4’s vlogen de winkel uit en het bedrijf kwam met een aankondiging van een nieuw karakter in een Donkey Kong game. Dit keer maakten ze echter geen fout. De Nintendo Direct Video van deze week barstte bijna uit zijn voegen van alle content.

Ten eerste kwamen ze eindelijk met datums. De
New Nintendo 3DS en 3DS XL arriveren 13 februari in Europa. Beiden handhelds hebben een nieuwe C-knop voor dual analoge besturing, verbeterde 3D, een iets sterkere processor én NFC-technologie waarmee je ze met Amiibo’s kan verbinden.

Er ontbreekt echter wel één ding: een AC adapter. Wil je de handheld dus opladen, dan moet je een aparte adapter kopen. Je kan overigens daarvoor ook de 3DS, 2DS, 3DS XL of DSi charger gebruiken, maar dit is best krenterig van Nintendo.

Over Amiibo’s gesproken, er komen twee nieuwe series van de populaire figuren. Op 20 maart verschijnen de nieuwe versies van Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Bowser en Toad. Op 24 april kunnen we Robin, Lucina, Wario, Charizard, Ness en Pac-Man verwachten.

Je kan ze binnenkort ook op meer games dan alleen
Smash Brothers gebruiken, zoals Captain Toad: Treasure Tracker (al uit op Wii U), Mario Party 10 (Wii U, 20 maart) en Code Name: STEAM (3DS, 15 mei). Overigens kan je niet alle Amiibo’s op deze titels aansluiten.

Dat zijn niet de enige games die dit voorjaar op de Nintendo hardware verschijnen. Vooral de 3DS krijgt een drukke agenda. De langverwachte
The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D én Monster Hunter 4 Ultimate komen op 13 februari uit en Xenoblade Chronicles 3D arriveert op 2 april.

Dat was het? Nee, hoor. Nintendo gaat door met zijn experimenten in Free-to-Play en digitale spellen. Naast de eerste F2P game,
Steel Diver krijgen we ook een Pokémon game: Pokémon Shuffle. Deze verschijnt in de 3DS eShop aankomende februari.

nintendo-legend-of-zelda-majora-mask
nintendo-legend-of-zelda-majora-mask

Andere titels voor de 3DS:
Assault Horizon Legacy (13 februari), Mario vs Donkey Kong: Tipping Stars, Fossil Fighters: Frontier (20 maart), Story of Seasons (maart), Hatsune Miku (29 mei), Puzzle and Dragons (mei), IronFall: Invasion en Etrian Mystery Dungeon (2015).

Daarmee is de koek nog niet op. De grote baas achter Tekken zegt aan een nieuwe exclusieve Wii U titel te werken. Naast
Pokken Tournament bouwt Bandai Namco ook aan een digitale vier speler co-op game met de code naam Project Treasure. Precieze details ontbreken echter nog.

We hoeven alleen nog te melden dat er een nieuwe
Fire Emblem game voor de Nintendo 3DS aan komt (wanneer weten we niet) maar dat was het dan ook echt. We krijgen een storm aan titels… voornamelijk voor de handheld. Komt zijn grote broer eveneens nog aan bod?

Martijn Steinpatz

Martijn Steinpatz schrijft al jaren over games en speelt ze nog veel langer. Wil meer dan alleen standaard artikelen schrijven.

Verder lezen over Game

Fortnite krijgt Nederlandse boete voor onder druk zetten kinderen 

Je kunt Fortnite gratis spelen, maar Epic gebruikt diverse trucs om je te verleiden om geld uit te geven. En daar is de ACM op tegen.

Gaming14.05.2024

Fortnite krijgt Nederlandse boete voor onder druk zetten kinderen 

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Sony had wilde plannen met PSN en Helldivers 2, maar na een reviewbom op Steam en veel negatieve feedback in het algemeen draait het 't terug.

Gaming06.05.2024

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Hoofdpersonages GTA 5 doen Grand Theft Auto VI-trailer na

Grand Theft Auto 6 komt nog lang niet uit, en Rockstar lijkt ook niet heel binnenkort met een nieuwe trailer te komen. Gelukkig zijn er fans die dat wel doen.

Gaming03.05.2024

Hoofdpersonages GTA 5 doen Grand Theft Auto VI-trailer na

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Funko Fusion: er komt een game van de Funko-poppetjes

Funko Pop! krijgt zijn eigen videogame. In Funko Fusion krijg je niet alleen te maken met de bekende figuurtjes, maar ook met allerlei franchises waar ze vandaan komen.

Gaming01.05.2024

Funko Fusion: er komt een game van de Funko-poppetjes

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Een game even goed uitproberen door heel veel early access te spelen? Pas op: vroeger gold dat niet voor geldteruggave, maar nu wel.

Gaming24.04.2024

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Twitch gaat de social media kant op. Het kopieert een functie van TikTok waarmee je waarschijnlijk aanzienlijk meer streams ontdekt.

Social Media18.04.2024

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed