​Netflix Games Review: Death’s Door moet je spelen

​Netflix Games Review: Death’s Door moet je spelen

Vorig artikel Volgend artikel

Death’s Door staat op Netflix: de game werd vrij recent aangekondigd, namelijk tijdens de Geeked Week die de streamingdienst organiseerde. Toen stelde het nog dat het spel ‘binnenkort’ zou komen en nu is deze indie darling gearriveerd. Een flinke aanwinst voor Netflix Games. Dit is waarom.

Indie darling

Ten eerste is dit niet zomaar een leuke indiegame: het heeft de award voor beste indiegame van 2021 gewonnen in de Golden Joystick Awards. Dit is er eentje die je ervaren moet hebben, al waarschuwen we je ook meteen: het genre is niet voor iedereen. Death’s Door wordt meer dan eens een soort Dark Souls-lite genoemd en dat betekent dat het spel het je niet makkelijk gaat maken.

Daarover later meer, want wat is Death’s Door precies? In dit spel ben je een soort magere Hein die zieltjes komt grijpen (vandaar ook die Dark Souls-referenties). Dat moet soms van bepaalde monsters die niet bepaald makkelijk te bevechten zijn. Gelukkig heb je meteen bij het begin van het spel al een zwaard en pijl-en-boog gekregen, dus dat helpt. Verder moet je vooral dungeons in, vechten voor je leven en letterlijk zieltjes winnen. Gaandeweg kun je steeds meer: er komt zelfs magie bij kijken.

Death's Door

Ik vind echter het zorgen voor combo’s door het perfect zwaaien van het zwaard het leukste. Het voelt gewoon heerlijk om hakkend en wel door het spel te gaan. Al moet ik zeggen: die extra mogelijkheden die er later bijkomen worden wel zodanig eenvoudig gehouden dat ze best leuke extra’s zijn. Ze bouwen vooral voort op wat er al is en dat zorgt ervoor dat ze feilloos geïntegreerd worden in je vechtkunsten. Als je het tenminste een beetje slim aanpakt natuurlijk.

Doe je dat namelijk niet, dan sterf je en respawn je naar de dichtstbijzijnde deur. Het is dus geen game waarin je alles kwijt bent en dat is fijn. Ook ben je niet na een slag of stoot al rijp voor de kist: je krijgt HP (hartjes dus) en kunt je dus wel wat veroorloven, maar de game maakt het je ook zeker niet makkelijk, dus leun vooral niet te veel op je levens in deze zeer leuk uitziende en fijn spelende game.

Netflix Games

Ik moet iets opbiechten: ik hou niet zo van Dark Souls. Ik vind het echt niet grappig als games zo supermoeilijk zijn en ik beleef aan constant falen gewoon niet zoveel plezier: zelfs die flinke boost die je krijgt als je het wél haalt is het mij niet waard. En dat is ook precies waarom ik Death's Door zo kan waarderen: het doet hetzelfde als die extreem moeilijke games als Dark Souls en Bloodborne, maar is er net even wat liever over. Maar zeker niet te lief: dit spel daagt je alsnog uit, maar wat mij betreft op precies de juiste wijze. Geen masochistische zaken, gewoon een uitdaging.

Misschien ken je het spel nog van de Xbox One of Xbox Series, of PlayStation 4 of 5 of zelfs Nintendo Switch, maar nu is het helemaal gratis, als je tenminste een Netflix-abonnement hebt en het niet erg vindt om op een mobiele telefoon of tablet te gamen. Je hoeft niet online te zijn om het spel te spelen, wel om het spel in eerste instantie te downloaden en met je Netflix-account in te loggen. Zeker doen, want Death’s Door is een heel verfrissende game, ondanks dat hij erg veel ‘leent’ van games als Zelda en Dark Souls.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...