Gaming13.10.2014

Is dit 15-jarige jongetje de nieuwe Mark Zuckerberg?


Hij zat zich een beetje te vervelen in de les, de vijftienjarige Australische Ben Pasternak, dus besloot hij zijn laptop voor andere dingen te gebruiken dan de aantekeningen die hij eigenlijk moest maken. Hij ontwierp in een paar uur zijn eerste iPhone App, samen met zijn Tech-friend Austin Valleskey (eveneens 15) uit Chicago. De game ‘Impossible Rush’ is zowel in thuisland Australië als op andere plekken in de wereld een hit! Het stond op nummer 7 in Zweden, nummer 16 in de VS en 18 in Australië. De game is nu zes weken uit en is al 300.000 keer gedownload.

Rijk zijn Ben en zijn vriendje Austin er niet van geworden, ze verkochten het spel voor 200 dollar aan Carlos Ferjardo uit New York, hij verdient inmiddels 1500 dollar per dag aan advertentie inkomsten uit het spel. 

Ben zit er niet mee, hij heeft veel grotere plannen. Tijdens het maken van dit spel was hij nooit met geld bezig, hij wilde gewoon een game maken. Ben’s droom nu? De nummer één App van de wereld ontwerpen. Hij is er druk mee, begin 2015 moet zijn App ‘One’ in de Appstore beschikbaar zijn. De App brengt zowel je Facebook, Twitter als Instagram-timeline in één tijdlijn. Deze App wordt wat professioneler aangepakt dan Impossible Rush, zijn ouders investeerden enkele duizenden dollars in de App.

En wanneer hij de nummer één App in de wereld ontworpen heeft wil hij zelf iets starten. Niet aan de slag bij een groot bedrijf zoals Google of Apple, maar een eigen bedrijf. 

Of Ben over een aantal jaar écht vergeleken kan worden met Mark Zuckerberg? Als we zijn leraren en ouders moeten geloven wel. Wat hem onderscheidt van andere whizzkids? Zijn charme en populariteit, zijn people skills maken hem extra bijzonder.

Annemerel de Jongh

Annemerel schrijft op haar eigen lifestyle blog en werkt daarnaast als freelance redacteur. Je maakt haar blij met goed eten, nieuwe gadgets en hardlopen

Verder lezen over App

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Rijd je rond in Amsterdam en weet je niet waar je allemaal kunt parkeren? Of heb je niet zoveel tijd om een parkeerkaartje te halen? Parkeren is een stuk makkelijker geworden sinds er apps zijn waarmee je dat heel eenvoudig kunt doen.

Automotive13.06.2024

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Dyson komt met een app om je te wijzen op de plekjes waar je hebt vergeten te stofzuigen. Heel confronterend, maar er zijn nog vragen.

Technology12.04.2024

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Taxichauffeurs uit Zwolle kunnen sinds een week de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit.

Online10.04.2024

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Sommige spelletjes of apps begin je mee, maar laat je na een paar dagen al links liggen. Anderen doe je elke dag, alsof het een religie is. Helemaal als de klok bijna 12 uur slaat ‘s nachts, dan breekt het zweet je uit...

Mobile18.03.2024

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp mag zich binnenkort dan openstellen voor meer ander appverkeer, er zijn nog steeds altnernatieven voor de app die flink in opkomst zijn. Zo schijnt Signal het in Nederland enorm goed te doen: er zijn 1 miljoen N...

Online07.02.2024

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp-alternatief boert goed