Gaming04.11.2014

GTA V krijgt first-person mode


Next-gen versie van Rockstar's wereldgame krijgt leuke extra's

Laat het maar aan Rockstar over om een simpele upgrade van GTA V voor de PS4 en de Xbox One toch speciaal te maken. Case in point: de onderstaande trailer die door IGN werd gepubliceerd laat zien hoe de first-person mode in de remaster er uit gaat zien. De game komt 18 november uit voor XB1 en PS4 en een PC-versie volgt begin volgend jaar. Niet alleen ziet de game er fantastisch uit in first-person, het zou ook nog wel eens ervoor kunnen zorgen dat een aantal van de zaken die je erin kunt doen, voornamelijk schieten, rijden en vliegen, een stuk leuker worden om te doen.

Of dit genoeg gaat zijn om de eigenaren van nieuwe consoles massaal naar de winkel te laten rennen voor een tweede avontuur in Los Santos valt nog te bezien, maar je kunt de ontwikkelaar er niet van beschuldigen dat ze niet hun best doen om er iets van te maken. De first-person mode is namelijk niet het enige dat verandert is, zoals je hieronder kunt zien.

De officiële tekst van Rockstar over de upgrade is als volgt:

“Grand Theft Auto V for PlayStation 4, Xbox One and PC will feature a range of major visual and technical upgrades to make Los Santos and Blaine County more immersive than ever. In addition to increased draw distances and higher resolution, players can expect a range of additions and improvements including:

– New weapons, vehicles and activities
– Additional wildlife
– Denser traffic
– New foliage system
– Enhanced damage and weather effects, and much more

Grand Theft Auto V for PlayStation 4, Xbox One and PC will also feature enhanced radio selections with over 100 additional new songs and new DJ mixes from returning DJs across the game’s 17 radio stations.”

Nog twee weken en dan weten we precies hoeveel verschil dit allemaal gaat maken. 

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.