Gaming03.07.2016

Gamereleases juli 2016


Tijd om de backlog weg te werken

Juni had nog een paar restjes. Games die doorgeschoven waren vanuit het voorjaar. Die waren niet altijd even goed. Zo heeft Mirror’s Edge Catalyst wel wat op- en aanmerkingen gekregen, Mighty No. 9 was niet je van het, en over Trials of the Blood Dragon zwijgen we liever. In juli valt er niet veel meer te beleven, genoeg tijd om die enorme stapel onuitgespeelde games op te starten dus.

The Banner Saga 2 – 1 juli, ONE / 5 juli PS4

Het vervolg op de verrassende isometrische turn based strategy game The Banner Saga kwam eerder dit jaar al naar PC, en deze maand naar beide consoles. Hopelijk weet de game daar wel iets meer van zich te laten horen, want tot nu toe is het erg stil geweest rond deze game. Wat best gek is als je bedenkt hoe goed het eerste deel ontvangen werd.

Monster Hunter Generations – 15 juli, 3DS

Een van de topverkopers voor de 3DS – in Japan. Monster Hunter keert nogmaals terug naar de 3DS, eerder al in Japan, nu ook hier in Europa. Het lijkt er niet op dat er veel anders gedaan wordt in dit deel van de serie, maar dat is gezien het succes ook niet nodig.

We Happy Few – 26 juli, PC/ONE (Early Access)

Deze survival game met een psychedelisch tintje gaat een tijdje Early Access in om de laatste fouten eruit te halen. De trailers zien er veelbelovend uit en een speelsessie op Gamescom gaf ook veel vertrouwen. Nu maar hopen dat hij ook daadwerkelijk eens af komt en uit Early Access gaat…

Marnix Suilen

Schrijft al jaren over games, van de kleine indie-games tot de grote najaarstitels. Liefhebber van Dota 2, twijfelt nog over Destiny.