Eerste update Wii U sinds 2018

Eerste update Wii U sinds 2018

Nintendo

Vorig artikel Volgend artikel

De Wii U is al jaren niet meer nieuw in de winkel te koop, maar Nintendo heeft toch een software-update uitgebracht. Het is de eerste in bijna twee en een half jaar.

Volgens het Japanse bedrijf heeft de nieuwe versie 5.5.5 U wel degelijk nut. " De update zorgt voor verbeteringen aan de stabiliteit en bruikbaarheid van het systeem. Verdere verbeteringen aan de algehele systeemstabiliteit en andere kleine aanpassingen zijn aangebracht om de gebruikerservaring te verbeteren."

Wii U: Een spelcomputer in verval

Nintendo heeft eigenlijk al een tijdje geleden afscheid genomen van de Wii U. Dat komt voornamelijk door de populariteit van de Nintendo Switch.

De Wii U had al een matige start in 2012. De spelcomputer van het Japanse bedrijf Nintendo was de opvolger van de Nintendo Wii.

Nintendo verwachtte in een jaar 5,5 miljoen consoles te verkopen, maar zelfs na een bijstelling tot 4 miljoen consoles haalde Nintendo die verwachten bij lange na niet. Zelfs de toptitels als Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Super Mario 3D World verkochten matig. Nintendo maakte begin 2014 bekend een verlies te hebben geleden van 456 miljoen dollar.

Op 31 januari 2017 werd bekendgemaakt dat de productie van de Wii U in Japan definitief is stopgezet.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...