Gaming05.11.2014

Disney trekt met Infinity 2.0 een nieuw blik helden open


Marvel Super Heroes spelen de hoofdrol

Ongeveer een jaar na de introductie van Disney Infinity is nu een nieuwe versie van het spel op de markt gekomen, Disney Infintity 2.0. Zoals dat andere spel wat met spelfiguren werkt is ook Disney Infinity een succes en is er al zo’n 500 miljoen dollar aan omzet mee gemaakt. Geen wonder dat Disney graag een nieuwe versie wilde ontwikkelen die nog meer mogelijkheden heeft. 

Disney belooft nieuwe functionaliteit zoals de mogelijkheid om gebouwen in te gaan naast de bekende ToyBox functionaliteit (waarin je vrij kunt spelen en bouwen). Uiterlijk is het concept met de basis, spelfiguren, playsets en Toy Box games hetzelfde gebleven. De verandering zit in de software.

Ook zijn er nieuwe gezichten in Infinity 2.0. De eerste playset set zijn de Marvel Super Heroes met Thor, Iron Man en Black Widow. Het hoofdgedeelte van het spel speelt zich af in New York, zoals je zou verwachten, en het verhaal gaat over de invasie van Loki die een golf van ijsreuzen in Manhattan loslaat, waardoor een nieuwe ijstijd onafwendbaar lijkt. 

De spelfiguren hebben nu een uitgebreid vaardigheden-schema dat op het eerste gezicht complex is, zeker voor jongere spelers. In de game zijn de gevechten toch wel redelijk hetzelfde: schieten, schieten en schieten. De meeste ijsreuzen zijn zo uitgeschakeld, voor enkele heb je wat meer tijd nodig. Toch is en blijft het leuk om in New York rond te vliegen of met de ToyBox te spelen.

Disney Infinity [2_0]_20141018143744
Disney Infinity [2_0]_20141018143744

Game discs

In het Marvel Super Heroes pack zitten ook twee game ‘discs’ waarop nieuwe games staan. Aanval op Asgard is een game waarbij je hordes ijsreuzen moet tegenhouden bij hun aanval op Asgard. Een leuk tussendoortje maar relatief beperkt in opzet en uitvoering.

Bij ontsnappen uit de Kyln is het perspectief heel anders dan in andere games, je kijkt als het ware van schuin boven af. Om de levels te kunnen spelen moet je regelmatig je hulpje oppakken en door een deur heen gooien (daar vraagt hij zelf om, voordat we beschuldigd worden van mishandeling!)

Infinity 2.0 heeft het voordeel van bekende spelfiguren, of het nu Iron Man, Hulk of Donald Duck is, ze zijn allemaal bekend bij een groot publiek. 

Daarnaast is de nieuwe Infinity versie met de mogelijkheid om in een huis of kasteel te gaan en kamers te maken en in te richten in de Toy Box uniek, het geeft kinderen eigenlijk de vrijheid om zelf te kiezen wat ze willen spelen. De nieuwe hulpjes maken het makkelijk, met één druk op de knop bouw je een boomhut of racebaan en dat valt goed bij de kids.

Daarnaast is de Marvel Super Heroes set leuk om te spelen, ten minste de hoofdgame. De andere twee (de Toybox games) zijn wat mij betreft aardig maar niet meer dan dat. 

Je kunt voor een gedeelte (na het begin) zelf kijken hoe je wilt spelen, je kiest je eigen challenges en de gameplay is niet zo lineair als bij bijvoorbeeld Skylanders. 

disney.infinity.marvel.superheroes
disney.infinity.marvel.superheroes

Infinity of Skylanders?

Natuurlijk is er die vraag: wat is leuker? Disney Infinity of Skylanders? Dat is een zelfde vraag als wijn of bier, Ajax of Feyenoord. Het is een kwestie van smaak. Ik heb vijf experts laten spelen met Infinity 2.0 én Skylanders Trapteam en hun mening gevraagd.

De experts waren:

  • Matthew (5jr)
  • Dido (7jr)
  • Sebastiaan (8jr)
  • Stein (9jr)
  • Julian (12jr)

Matthew is eigenlijk nog te jong voor dit spel maar ja, zie een kind maar eens weg te houden bij dit soort games. Als we zijn stem niet mee tellen was de score 50/50 Twee van de vier vonden Infinity 2.0 leuker, de andere twee Skylanders.

Ik denk dat dat nog niet eens zo’n slechte uitkomst is. Beide games zijn leuk en verslavend en afhankelijk wat je al hebt heb je ook een voorkeur voor de ene game ten opzichte van de andere. Een ding is zeker: als je kind creatief van aard is, heb je aan Disney Infinity een goeie, en met deze 2.0 versie weer meer dan bij de vorige.

Rob Blaauboer

Rob schrijft over innovatie, vernieuwing en eigenlijk alles wat hem interesseert. Hij speelt verder games vanaf het eerste begin. Nieuwsgierigheid is wat hem drijft als hij een artikel schrijf. De vraag 'waarom ...' brandend op zijn lippen. Hij is gesteld op originele gameplay of gameconcepten, of het nou een indiegame is of een release van een van de grote distributeurs. Meer vernieuwing en minder 'me too' games graag.

Verder lezen over Game

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Soms zit je zo vast in een game dat er nog maar twee keuzes zijn: je controller kapotgooien en nooit meer gamen, of een walkthrough opzoeken. Nu is er iets nieuws: AI om hulp vragen.

Gaming21.05.2024

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Fortnite krijgt Nederlandse boete voor onder druk zetten kinderen 

Je kunt Fortnite gratis spelen, maar Epic gebruikt diverse trucs om je te verleiden om geld uit te geven. En daar is de ACM op tegen.

Gaming14.05.2024

Fortnite krijgt Nederlandse boete voor onder druk zetten kinderen 

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Sony had wilde plannen met PSN en Helldivers 2, maar na een reviewbom op Steam en veel negatieve feedback in het algemeen draait het 't terug.

Gaming06.05.2024

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Hoofdpersonages GTA 5 doen Grand Theft Auto VI-trailer na

Grand Theft Auto 6 komt nog lang niet uit, en Rockstar lijkt ook niet heel binnenkort met een nieuwe trailer te komen. Gelukkig zijn er fans die dat wel doen.

Gaming03.05.2024

Hoofdpersonages GTA 5 doen Grand Theft Auto VI-trailer na

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Funko Fusion: er komt een game van de Funko-poppetjes

Funko Pop! krijgt zijn eigen videogame. In Funko Fusion krijg je niet alleen te maken met de bekende figuurtjes, maar ook met allerlei franchises waar ze vandaan komen.

Gaming01.05.2024

Funko Fusion: er komt een game van de Funko-poppetjes

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

Een game even goed uitproberen door heel veel early access te spelen? Pas op: vroeger gold dat niet voor geldteruggave, maar nu wel.

Gaming24.04.2024

Steam geeft je geen geld terug als je te lang early access speelt

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer