Gaming13.01.2017

Datum en prijs Nintendo Switch bekend: 3 maart, 330 euro


Game lineup ook bekend

Na tal van geruchten en gelekte documenten is het dan nu eindelijk officieel. Nintendo maakte afgelopen nacht bekent dat de Nintendo Switch op 3 maart verschijnt in zowel Japan, de Verenigde Staten en Europa. De adviesprijs is 300 dollar, maar over een Europese prijs werd in eerste instantie niets gezegd. Het blijkt inmiddels dat die prijs 330 euro gaat zijn in Nederland.

Voor dat geld krijg je de Switch console, het docking station om hem te koppelen aan je tv, 2 zogenaamde joy-con controllers, een grip-controller waar de joy-cons inschuiven, polsbandjes en bijbehorende kabels. De Joy-con controllers zijn voorzien van wat Nintendo HD rumble noemt, waarmee zelfs de kleinste bewegingen voelbaar zijn. Inhoudelijk werd nog benoemd dat de Switch een touchscreen heeft met een resolutie van 1280X720 en dat de batterijduur, afhankelijk van mate van gebruik en type game dat je speelt, zal liggen tussen de 2,5 en 6 uur speeltijd. De Switch laadt zichzelf op als hij in het dock staat en als je onderweg bent kun je hem opladen middels een USB-C kabel.

De Nintendo Switch zoals je `m in de winkel zult vinden.
De Nintendo Switch zoals je `m in de winkel zult vinden.

Regiovrij

Niet geheel onbelangrijk is dat werd aangekondigd dat de Switch volledig regiovrij is. Dit betekent dus dat alle geïmporteerde games direct zullen werken op jouw Europese Switch console. Nintendo heeft ook bekend gemaakt dat ze een multiplayer-netwerk hebben opgezet en tot de herfst gratis beschikbaar stellen voor alle gamers. Na die tijd zal er betaald moeten worden om online te gamen, maar prijzen hiervan zijn nog niet bekend gemaakt.

Qua games kwamen we gelukkig ook wat meer te weten. Legend of Zelda: Breath of the Wild zal als launchtitel beschikbaar zijn op 3 maart. Nintendo maakte ook bekend dat er drie versies van de game verschijnen: standaard, Special Edition en Master Edition. De Master Edition zal een beeldje van het Master Sword, een Sheikah-draagtasje, munt, een kaart van de overworld en een soundtrack bevatten. De Special Edition bevat hetzelfde, maar zonder het Master Sword-beeld.

Uiteraard komt er voor de Switch ook een nieuwe Mario game uit, genaamd Super Mario Odyssey. Deze zal helaas niet bij de lancering beschikbaar zijn, maar wordt eind 2017 verwacht. Opvallend in de trailer van de game is dat er voor het eerst in een Mario game ook rondgelopen kan worden in een realistische wereld waar je ook andere mensen tegen komt in plaats van enkel cartoonfiguren. De game is opgezet als grote open wereld game.

Wat ook geen verassing zal zijn is dat ook op de Switch weer een nieuwe Mario Kart zal verschijnen. Nou ja, nieuw, het is een Deluxe editie van Mario Kart 8. De game heeft een verbeterde battlemodus, krijgt een aantal nieuwe personages waaronder King Boo, Bowser jr. en Inkling boy/girl uit Splatoon en zal verschillende nieuwe tracks bevatten. Alle DLC die is uitgekomen voor de Wii U zit nu standaard in de game. De game zal in de lente van 2017 verschijnen.

Ook Splatoon 2 is in aantocht. De game zal verder uitgebreid worden met nieuwe wapens, meerdere levels en speciale powerups. Je kunt kiezen of je de game wilt spelen met de joy-con controllers of met de apart verkrijgbare Pro-controller. Dit is gedaan zodat spelers kunnen kiezen tussen de traditionele en/of bewegingsgevoelige besturing. Verder zal de game online speelbaar worden, maar zal het ook nog altijd splitscreen en lokale multiplayer ondersteunen. De game wordt in de zomer van 2017 verwacht.

De line-up is niet heel uitgebreid op dit moment, dus hopelijk krijgen we tegen de tijd dat de E3-show in de zomer van start gaat meer nieuws van Nintendo over andere titels. Bij de lancering is er weinig anders te spelen dan Zelda: Breath of the Wild dus laten we hopen dat het nog komt. De hardware lijkt in elk geval interessant en over een aantal weken kunnen we zelf gaan proberen of het de moeite waard is om de switch te maken.

[Afbeeldingen © Nintendo]

Robin Sprokkereef

Robin speelt alles wat los en vast zit zo lang hij zich kan herinneren. Heeft een passie voor PC's, motors en reizen