Gaming27.10.2010

De Playstation telefoon bestaat


Mobiel zit weer in de lift en daar gaan meerdere partijen hun graantje van meepikken. Zo gaat nu ook Playstation zijn PSP van telefoonfuncties voorzien. Gadgetblog Engadget.com (normaal redelijk betrouwbaar met dit soort scoops) kondigde eerder dit jaar aan dat Sony bezig was met een telefoon maar vandaag is het gerucht weer een stap dichter bij “officieel” gekomen, ook al wil Sony officieel nog niets zeggen over deze gelekte Android-telefoon met Playstation-saus.

de-playstation-telefoon-bestaat.jpg
de-playstation-telefoon-bestaat.jpg

Als je naar de buitenkant kijkt krijg je een goed idee van wat je kunt verwachten: een telefoon die volwaardige PSP functies heeft. En als je denkt: “waar ken ik deze vorm toch van?” dan denk je vermoedelijk aan dit eerdere stukje recycling. Inderdaad, het is net de zojuist in prijs verlaagde PSP Go die als voorbeeld heeft gediend. Wel nieuw is de strip die je in het midden kunt zien, die zou aanraakgevoelig zijn en dus als vervanging van de twee analoge sticks kunnen dienen. Die opzet impliceert een echte hardcore gamesmachine waar je dan ook nog eens mee kunt bellen.

Buiten de PSP functies bevat de telefoon 1GHz Qualcomm MSM8655, 512MB RAM geheugen, 1GB interne opslag en het scherm is 3.7 tot 4.1 inch. De verguisde memory stick poort wordt vervangen door een micro SD poort. De software is gebaseerd op Android 2.0 maar wordt natuurlijk aangepast. Het belangrijkste daarin zal de eigen Appstore / gamestore gaan worden waar nieuwe games en apps voor de telefoon te verkrijgen zullen zijn.

Unknown

De releasedatum van de telefoon is nog niet bekend maar techblogs speculeren dat de telefoon nog dit jaar uit gaat komen. Helaas lijkt dit vrij onrealistisch en zal de telefoon pas in 2011 gelanceerd worden. Wat we ons zelf afvragen is of dat dit ook meteen de geruchten over een PSP 2 ontkracht. Is de telefoon de PSP2 of gaat er later volgend jaar nog een andere release komen? Ons geld staat op het laatste, maar met Sony weet je het maar nooit…