Gaming05.11.2012

Records bij nominaties Dutch Game Awards 2012


records-bij-nominaties-dutch-game-awards.jpg
records-bij-nominaties-dutch-game-awards.jpg

Vier records sneuvelden bij de bekendmaking van de nominaties voor de Dutch Game Awards, de belangrijkste prijzen voor Nederlandse gamedevelopers.

Ronimo Games sleepte vijf nominaties in de wacht voor Awesomenauts en Little Chicken is kanshebber met drie verschillende games. Niet eerder is een studio zo vaak genomineerd en niet eerder kreeg een studio voor drie verschillende games een nominatie.

Ook debutant Game Oven mag hopen op een uil, met maar liefst vier nominaties voor Fingle — het hoogste aantal nominaties ooit voor een debutant. In totaal zijn 29 bedrijven genomineerd, dat is meer dan voorgaande jaren.

Dus hoewel sommige games véél nominaties hebben binnengesleept, was er geen gebrek aan concurrentie en diversiteit. Naast Game Oven maken Little Chicken en casual gamesstudio Youda Games vier keer kans op een uil, Xform en Interwave Studios zijn goed voor drie nominaties.

De prijzen worden uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner op 22 november in Amersfoort. De Dutch Game Awards zijn een co-productie van Control Magazine en Game in the City.

De Dutch Game Awards zijn een erkenning van de creativiteit, het vakmanschap en het zakelijk inzicht van de Nederlandse gameontwikkelaars. De Awards worden uitgereikt aan gamebedrijven en zelfstandige developers die zich het afgelopen jaar (inter)nationaal hebben onderscheiden. De Awards worden gezien als de prijzen voor de Nederlandse Game industrie.