Gaming08.08.2014

Sierra Games keert terug


King’s Quest ook?

Sierra keert terug in de games industrie. Uitgever Activision lanceerde vandaag hun nieuwe website én een zeer korte teaser. Sterke geruchten zeggen dat het om een nieuwe King’s Quest gaat. Op GamesCom, dat volgende week begint, horen we meer.

Van Sierra krijgen (oude) adventure fans nog zeer warme gevoelens. In de jaren tachtig maakte de developer naam met King’s Quest, Space Quest, Gabriel Knight en Leisure Suit Larry. Na een serie schandalen veranderde het in een uitgever. Rond 2002 werd de firma overgenomen door Vivendi.

Tot verdriet van de oude garde verdwenen daarmee ook hun geliefde series. Larry keerde terug, maar de games waren meestal niet best. Telltale zou King’s Quest doen, ze hadden alleen te weinig geld. Uiteindelijk nam Activision de franchise over – en niemand dacht er ooit nog iets van te zien.

Bronnen beweren echter nu dat er wel degelijk serieuze plannen zijn voor een nieuwe King’s Quest. Paul Trowe (Replay Games) kreeg vorig jaar te horen dat Activision perse deze game zelf wilde doen. Geoff Keighley van SpikeTV lijkt meer te weten. En dan is er deze teaser en de website.

Veel kunnen we nog niet opmaken uit de video: een man over een ijsvlakte naar een berg rent en het vernieuwde Sierra logo, meer is het niet. Het kan zo maar een andere titel zijn. De stroom geruchten die ineens op gang komt doet echter vermoeden dat er meer achter schuilt. Op GamesCom vertelt Activision in ieder geval meer.

Martijn Steinpatz

Martijn Steinpatz schrijft al jaren over games en speelt ze nog veel langer. Wil meer dan alleen standaard artikelen schrijven.