Gaming02.08.2014

Het verplichte leesvoer voor dit weekend


Wat is er deze week voor interessants geschreven?

Moeder, wat is het heet. Het valt met bakken uit de Hilversumse hemel, maar ondergetekende wordt er meer warm dan koud van. Toch hebben we weer de zes meest interessantste stukken en video’s van de week gevonden. Enkel voor jullie.

Het internet wond zich deze week op over een game van Kim Kardashian. Hoe durft deze tuthola onze intelligente, subtiele en artistieke industrie te beledigen? Bustle.com besloot 31 vragen op te stellen richting Kardashian. De nuchtere Kevin Fanning besloot ze te beantwoorden. Hilarisch.

De Xbox One zit in het verdomhoekje. Niet dat de console slecht verkoopt, maar na zijn rampzalige presentatie heeft het nog steeds een slechte reputatie. Waar deed dit
Matt Martin toch aan denken? Het eerste jaar van de PS3, natuurlijk! Zijn boodschap: er gloort nog hoop voor de spelcomputer.

De GameCowboys wilden ooit samen een MOBA te spelen, maar iedereen behalve Marnix haakte al voortijdig af. ‘Te ingewikkeld’ was het oordeel. Alexa Ray Corriea mocht een dagje League of Legends bij Riot spelen en dat was een groter succes. Ze besloot haar kennis te delen,
waarvoor dank.

Wie onze podcast regelmatig luistert weet dat we maar niet kunnen ophouden over Dark Souls. TerraMantis al helemaal niet. Deze Youtuber zorgt al jaren voor informatieve video’s over de serie. De afgelopen maanden heeft hij alle obscure feitjes over DS2 verzamelt. Hier
zijn ze alle dertig.

Wij waren erg gecharmeerd van Valiant Hearts. Chris
‘Errant Signal’ Franklin ook wel, maar zou willen dat Ubisoft Montpellier een aantal zaken had geschrapt. De sterke en intieme momenten uit het verhaal worden teniet gedaan doordat de het spel ook nog eens een game wil zijn.

Over historie gesproken… ooit nieuwsgierig geweest naar de geschiedenis van Warcraft? Dan moet je zeker deze video van
Nobbel the Noble kijken. Waarschuwing: het WOW plot is inmiddels zo uitgedikt en ingewikkeld dat het veertig minuten duurt. Neem er dus een goed glas bij.

Martijn Steinpatz

Martijn Steinpatz schrijft al jaren over games en speelt ze nog veel langer. Wil meer dan alleen standaard artikelen schrijven.