Gaming08.07.2014

Gearbox Software introduceert Battleborn: een MOBA in de eerste persoon


Er deden geruchten de ronde dat Gearbox druk bezig was met een derde deel van de inmiddels bekende Borderlands-franchise, mede doordat het aankomende Borderlands: the pre-sequel door een andere Australische studio gemaakt wordt. Nu blijkt echter dat ze bezig waren met Battleborn, een soort-van-shooter die wel in de eerste persoon speelt maar qua elementen veel weg heeft van het MOBA-genre. Als je denkt, “Mo-watte?” is dat begrijpelijk, maar MOBA is de verzamelnaam voor games als Dota 2 en League of Legends, samen goed voor zo’n 35 miljoen spelers die het elke maand spelen. Nu is dat een populair genre aan het worden dus zit Gearbox in de juiste richting te denken. Maar of dat concept ook gaat werken als shooter? Dat is nog even afwachten.

gearbox-software-introduceert-battleborn.jpg
gearbox-software-introduceert-battleborn.jpg

De introducerende trailer die Gearbox heeft vrijgegeven laat niet zo veel zien, behalve dat de stijl van de game lekker fris en cartoony is. Het lijkt wel bijna een game die Blizzard gemaakt zou kunnen hebben en het moet gezegd worden: de helden die ze tot nu toe hebben laten zien hebben wel allemaal karakter en zijn een stuk beter uitgevoerd dan de gemiddelde League- of Dota-held. Voeg daarbij toe dat de game alleen voor Xbox One, PS4 een PC uitkomt en dan kun je er wel van uitgaan dat deze geanimeerde trailer in de buurt komt van hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Althans, dat hopen we dan. Vermoedelijk zal er op Gamescom volgende maand meer bekend gaan worden over hoe de game uiteindelijk speelt, al weten we wel al dat het niet alleen een multiplayer-game gaat worden en dat er ook iets van een verhaal in zal gaan zitten. Daar houden de concrete details wel op, dus dan is het afwachten.

Ach ja, het is in elk geval geen free to play-shooter zoals de heren van Boss Key Studios (met Cliff Bleszinsky en Arjan Bruseé) vandaag ook bekend maakten, en dat kan alleen maar goed nieuws zijn, want dan zullen de mechanieken in ieder geval niet gaan lijden onder de verdiendrift van de makers. Ik ben benieuwd, want ondanks de blamage van Alien: Colonial Marines lijkt dit een interessant genoeg gegeven dat er hoop is voor Battleborn. Als ze er tenminste nog aan denken om die vreselijke naam te veranderen voordat de game uitkomt.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.