Gaming31.10.2008

Nominaties Dutch Game Awards bekend


nominaties-dutch-game-awards-bekend.jpg
nominaties-dutch-game-awards-bekend.jpg

Vandaag zijn de nominaties voor de eerste Dutch Game Awards bekend gemaakt. De Dutch Game Awards zijn een erkenning van de creativiteit, het vakmanschap en het zakelijk inzicht van de Nederlandse gameontwikkelaars. De prijzen worden uitgereikt aan gamebedrijven en zelfstandige developers die zich het afgelopen jaar (inter)nationaal hebben onderscheiden. Uit meer dan 60 aanmeldingen van 40 bedrijven is een selectie gemaakt van de beste games.

De jury was blij verrast met het aantal en vooral de grote verscheidenheid van de inzendingen, wat naar onze mening een duidelijke afspiegeling is van de grote stappen die de Nederlandse games industrie de afgelopen jaren heeft gezet.

“Ook het aantal games dat internationaal een rol begint te spelen groeit gestaag. Wel ligt met name hier nog een uitdaging. We hopen volgend jaar nog meer van dit soort kwaliteitstitels tegemoet te zien die de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie verder zal verbeteren.” vat juryvoorzitter Martin de Ronde samen. “De Nederlandse game industrie is zowel nationaal als internationaal sterk in opkomst. Met een omzet van ruim 1.2 miljard euro en ruim 1500 arbeidsplaatsen is de game industrie in enkele jaren tijd een economische sector van belang geworden“.

In totaal zijn er door de jury 21 nominaties in 7 categorieën bekend gemaakt. ‘De ingezonden games zijn onder meer beoordeeld op criteria zoals speelbaarheid, art direction, (internationale) populariteit en innovatie’. Tijdens het congres ‘Game in the City’ op 6 en 7 november op het Oliemolenkwartier in Amersfoort worden de Dutch Game Awards voor het eerst uitgereikt.

De genomineerden voor de Dutch Game Awards zijn:

Best PC/Console Game

  • My Horse and Me – W!Games
  • Overlord – Triumph Studios
  • Toki Tori – Two Tribes

Best Mobile/ Handheld Game

  • Circular Assault – Not The Fly Mobile Entertainment
  • Dragon Hunters – Engine Software
  • Stratego – Games Factory Online / Triangle Studios

Best Online Game

  • ERU Redcross – I Sioux / Youda Games
  • Governor of Poker – I Sioux / Youda Games
  • Shoppingmania – Fantazm

Best Advergame

  • ERU Redcross – I Sioux / Youda Games
  • Gastons Groene Prijzenspel – Mediamonks
  • Skydiver- Sticky Studios BV

Best Serious Game

  • Sharkworld – Ranj
  • Ship Simulator – Vstep
  • Tech Ed – Ranj

Best Original Game Design

  • Circular Assault – Not The Fly Mobile Entertainment
  • Extragon – GAMEDIA
  • Overlord – Triumph Studios

Best Visual Design

  • Overlord – Triumph Studios
  • Medical Investigators – Little Chicken
  • Toki Tori – Two Tribes

De Dutch Game Awards kunnen rekenen op veel waardering van de industrie. De reacties van twee genomineerden.

Lennart Sas van Triumph Studios, ontwikkelaar van Overlord met meer dan 1 miljoen verkochte games: “Eindelijk is er ook in eigen land waardering voor de inspanningen en kwaliteiten van de Nederlandse Game Industrie. Het geeft een bijzonder goed gevoel als je ook in eigen land dat schoudeklopje mag ontvangen.”

Joost Backus van Not the Fly Mobile Entertainment, producent van Circular Assualt, een van de eerste Nederlandse iPhone games: “Zo’n nominatie helpt met internationaal meer bekendheid te creëren en maakt het ook makkelijker lokaal, hier in Venlo, duidelijk te maken waar je goed in bent.”

Uitreiking Awards op 6 November tijdens Game in the City
Op 6 November worden de winnaars van de Dutch Game Awards bekend gemaakt. De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens het evenement Game in the City. Van 17.30 tot 18.30 zal in Amersfoort onder leiding van DJ Rick van Velthuyzen de itreiking plaatsvinden. De Dutch Game Awards ceremonie wordt geopend door Gedeputeerde J.H. Ekkers van de Provincie Utrecht en Wethouder Gert Boeve van de Gemeente Amersfoort.

In de jury van de Dutch Game Awards zitten Erik T’Sas (Bestuurslid BGin, CEO Khaeon), Martin de Ronde (o.a. CEO OneBigGame.org, Founder LostBoys Games / Guerrilla Games), Matthijs Dierckx Kuijper (Uitgeverij het Redactielokaal, uitgever van Controle) en Reinout te Brake (voormalig group-strategist SPILL GROUP, thans oprichter MMO LIFE). Monique van Dusseldorp (o.a. Program Director Picnic, bestuurslid van de omroep NPS, Commissaris bij Kenniswijk), heeft een adviserende rol gehad bij het formuleren van de aanpak

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Games

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

Epic Games wil dat de goede vibes in Fortnite bewaard blijven en maakt het daarom mogelijk om vier wat minder leuke emotes niet meer te tonen.

Gaming23.04.2024

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

De AI-hype brak pas echt uit met modellen als ChatGPT. Kunstmatige intelligentie is echter geen nieuwe rage op de markt! In 1996 gebruikte de schaakcomputer “DeepBlue” bijvoorbeeld zijn veldstukken om de koning van toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov schaakmat te zetten.

Gaming17.04.2024

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

De trailer van Grand Theft Auto 6 is al een tijdje uit. Er is nu een imitatie van de trailer die zo spot-on is, dat je hem moet zien.

Gaming15.04.2024

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Is een van je grootste frustraties over Call of Duty dat je in drukke games wordt geplaatst, terwijl je het liever wat rustiger en overzichtelijker hebt? Daar zijn oplossingen voor. We lichten er eentje uit: een VPN gebr...

Gaming28.03.2024

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Ze is een vergeten actrice die er een nogal heftige levensstijl op nahoudt: Marissa Marcel (gespeeld door Manon Gage) en jij moet natuurlijk volledig in het leven van deze gevallen ster duiken, want er is wat mysterie om...

Gaming20.03.2024

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

De Steam Deck-introductie was gefilmd met.. Steam Deck-belichting

De introductievideo van de Steam Deck OLED gaf het al een beetje weg: het nieuwe apparaat werd aangelicht door... zijn eigen broers en zussen. De videomakers van Valve hadden een soort bol gemaakt van Steam Decks en die...

Gaming20.03.2024

De Steam Deck-introductie was gefilmd met.. Steam Deck-belichting