Gaming16.03.2012

Fallout New Vegas: Ultimate edition had meer kunnen zijn


Fallout New Vegas heeft een flinke portie DLC gehad, nu alle toevoegingen wel zijn gedaan brengt Bethesda alles samen in een pakket: De Ultimate Edition. De vraag is echter of dit zin heeft, is iemand die de game – met wat losse DLC pakketjes – al had bereid om nu nogmaals geld neer te leggen voor de volledige collectie? Voegt het eigenlijk wel wat toe? Zoals ik het zie had Bethesda hier meer uit kunnen halen.

fallout-new-vegas-ultimate-edition-had-m.jpg
fallout-new-vegas-ultimate-edition-had-m.jpg

The Good
Fallout New Vegas Ultimate Edition is natuurlijk niets minder dan wat Fallout New Vegas was. Het grote aandachtspunt is dan ook de DLC die er nu bij zit. De extra quests zijn mooie toevoegingen op het verhaal en geven je dan ook het gevoel dat je een complete game speelt. Maar waarschijnlijk zal iemand die nog nooit Fallout New Vegas heeft gespeeld dit niet opmerken, de DLC zit namelijk als ‘gewone’ content verborgen in de game.  Zeker de collectie ‘extra’ wapens die je vanaf het begin van de game tot je beschikking hebt zijn erg leuk, maar nodig? Nee. Fallout New Vegas is natuurlijk een prachtige open wereld game vol quests, steden, items en vijanden. Precies wat we van Bethesda gewend zijn (denk aan Skyrim) en dat is dus ook inclusief de zwakkere punten.

owbscreen_07B

The Bad
Die zelfde open wereld is ook weer een slecht punt. Je wordt volledig in het diepe gegooid zonder omvangrijke informatie. De minitutorial die erin zit is lang niet voldoende om de regels waarmee je speelt duidelijk te maken. Het is een typische ‘zoek het maar uit’ game. Maar misschien is dit ook wel goed, games zijn tegenwoordig wel erg makkelijk.

Een ander slecht punt zijn de animaties. Even een voorbeeld: Met 3 stappen zetten sta je 20 meter verder. Misschien wat overdreven, maar zo voelt het wel. Het tempo waarmee je over de grond ‘zweeft’ – physics zijn ook geen sterk punt  – is veel te hoog voor de trage, relatief grote, stappen die je zet.

couriersstash-screens-02B

The Ugly
Goed, Fallout New Vegas was niet perfect, zo is de ultimate edition ook niet perfect, een gemiste kans om Fallout New Vegas nogmaals met zijn kop boven het maaiveld te laten uitsteken. Hoewel ik de originele Fallout New Vegas niet heb gespeeld denk ik toch dat ik er wel vanuit kan gaan dat Bethesda de game niet heeft verlelijkt. Maar mooier is het ook niet. Deze ‘Ultimate edition’ hadden ze daarom volgens mij beter ‘complete edition’ kunnen noemen, dat zou een beter beeld op de inhoud geven. Hoe je het ook wend of keert, het is gewoon de originele game met alle DLC op een disc gegooid.

Conclusie
Laat ik voorop stellen dat dit zeker geen slechte game is. Voor de mensen die Fallout New Vegas nog niet hebben gespeeld is dit een uitgelezen kans. Voor een scherpe prijs krijg je de game met alle DLC erbij. Maar voor de mensen die Fallout New Vegas al eens hebben gespeeld vraag ik me af of dit voldoende is. Die DLC is leuk en heeft zeker potentie, maar dat is het dan ook. Als Bethesda net die kleine tweaks had gedaan aan het uiterlijk van de game was dit een absolute topper geweest. Helaas is dat het op deze manier niet.

Fallout New Vegas:Ultimate Edition, ontwikkeld en uitgebracht door Bethesda voor de PC (getest), Xbxo 360 en PS3 op 10 februari 2012

Marnix Suilen

Schrijft al jaren over games, van de kleine indie-games tot de grote najaarstitels. Liefhebber van Dota 2, twijfelt nog over Destiny.

Verder lezen over Review

Huawei Watch Fit 3: elegante smartwatch met prima prestaties

De Huawei Watch Fit 3 is echter zeker geen kloon anders zouden ook alle smartphones klonen van elkaar zijn. Nee de Huawei Watch Fit 3 valt op door zijn gewicht en toch wel elegante looks die uiterst genuanceerd zijn uitgevoerd.

Gadgets01.06.2024

Huawei Watch Fit 3: elegante smartwatch met prima prestaties

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

Een van de beste vormen van reclame die je als ondernemer kunt hebben, zijn tevreden klanten die zich positief uitlaten over jouw diensten. Met de komst van digitale platformen als Google en Trustpilot, wordt het steeds...

Online09.04.2024

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Oordopjes zijn vaak erg gevoelig: je raakt ze makkelijk kwijt, je ziet op een gegeven moment de batterijduur flink achteruit hollen en de eartips beginnen op den duur steeds viezer te worden of zelfs stuk te gaan. Aan da...

Gadgets09.04.2024

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn