Gaming08.11.2007

Game-legende Atari twijfelt aan eigen voortbestaan


-171.jpg
-171.jpg

Zowel het bedrijf Atari als de merknaam is de laatste jaren volop in beweging geweest. Atari heeft bijvoorbeeld in 2004 rechten van de Civilization-franchise aan Take Two(bekend van Man Hunt 2) verkocht. Meer titels (als Driver) moesten verkocht worden om te kunnen overleven. Dinsdag 6 november 2007 publiceerde de ooit zo succesvolle spellenfabrikant(sinds 1972) de resultaten gepubliceerd van het eerste kwartaal van 2007.

Uit deze cijfers blijkt dat het bedrijf over die drie maanden een verlies van 11,9 miljoen dollar heeft geleden.

In de jaren 70 en 80 bracht Atari diverse populaire arcadespellen op de markt naast de eigen huis- en spelcomputers als de Atari ST en Atari 400/ 800. Atari is wereldberoemd geworden door het spel Pong(zie video).

De voorman van Apple, Steve Jobs, begon begin jaren zeventig zijn carriere bij Atari als spelontwerper.

Atari heeft anno 2007 nog games als The Witcher, Efteling Tycoon en Alone in the Dark 5 in de planning staan.

Klik hier voor een link naar de SEC met download van de teleurstellende cijfers van Atari in 2007

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.