Gadgets15.11.2018

Garmin Pay: je kunt nu betalen met een Garmin smartwatch


Garmin introduceert samen met Mastercard en FitPay: Garmin PayTM. Hiermee kunnen Garmin gebruikers betalen met hun smartwatch, wanneer zij een Maestro betaalpas hebben van een van de diverse deelnemende Europese banken waaronder ABN AMRO en Rabobank in Nederland. Tevens zijn binnen enkele weken de Mastercards van ICS compatibel met deze nieuwe functie. Garmin Pay is geïntegreerd in tien van de nieuwste Garmin smartwatches. Alle gebruikers kunnen veilig betalen bij de verkooppunten die beschikken over een betaalautomaat met een NFC (Near-Field Communication) scanner voor contactloze transacties.

Bijzonder is dat Garmin hiermee grote jongens als Apple en Google Pay voor is. Beide betaaldiensten zijn in Nederland namelijk nog niet beschikbaar. We kunnen dus spreken van een primeur!

Wie kan Garmin Pay gebruiken?

Garmin Pay werd eerder al in november 2017 geïntroduceerd, maar is nu dus ook beschikbaar in Nederland voor Nederlandse consumenten met de Maestro betaalpassen van ABN AMRO en de Rabobank of een Mastercard creditcard van ICS. Verder worden er steeds meer banken aan Garmin Pay gekoppeld.

Garmin Pay: beschikbaar voor 10 Garmin smartwatches

Met Garmin Pay is het dus mogelijk om contactloos te betalen met een Garmin smartwatch zonder dat je daarvoor een telefoon of betaalpas hoeft te gebruiken. Via de speciale Garmin Connect™ app wordt de digitale betaalpas toegevoegd aan de portemonnee/wallet op de smartwatch.

Er zijn op dit moment tien Garmin smartwatches voorzien van deze nieuwe functie: waaronder de populaire vívoactive® 3 en de vívoactive 3 Music, de fēnix® 5 Plus serie (fēnix 5S Plus, fēnix 5 Plus, fēnix 5X Plus), de Forerunner® 645 en 645 Music en de D2 Delta Aviator smartwatch serie (D2™ Delta S, D2 Delta, D2 Delta PX).

Veiligheid staat voorop

Garmin Pay wordt ondersteund door het Token Requester Management Platform van FitPay. Dit is een methode waarmee kaarthouders hun betaalgegevens op een veilige manier kunnen koppelen aan apparaten die geïntegreerd zijn met de token-managementoplossing van FitPay. Dit platform gebruikt ‘tokenisation’: een beveiligingstechnologie die de rekeninggegevens van kaarthouders vervangt door een unieke digitale identificator (een ‘token’), om zo zwaarbeveiligde contactloze betalingen mogelijk te maken.

Met Garmin Pay is een snelle en veilige betaling met een smartwatch mogelijk. Met Garmin Pay vindt er een beveiligde betaling plaats met een 4-cijferige code, die elke 24 uur op de smartwatch moet worden ingevoerd of wanneer het horloge van de pols wordt verwijderd (en dus geen hartslag meer wordt gedetecteerd). Daarnaast wordt de NFC-chip in het horloge pas actief wanneer de wallet op de smartwatch wordt geactiveerd.

Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing.