Gadgets13.03.2019

Deurbel van Nederlands bedrijf heeft primeur met Apple HomeKit ondersteuning


Mooi voorbeeld van Smart Home toepassing

Het Nederlandse bedrijf Robin Telecom is de eerste deurbel met Apple HomeKit ondersteuning. De ProLine deurbel met video-ondersteuning is een mooi voorbeeld van een Smart Home toepassing. Door de bel te koppelen aan Apple HomeKit kan deze vervolgens bediend worden met de iPhone of iPad.

iPhone Home App (2)
iPhone Home App (2)

Een echt Nederlands product uit Alkmaar

De deurbel wordt in Alkmaar geproduceerd, is gemaakt van aluminium en volledig recyclebaar. ProLine omschrijft het als “een echt Nederlands kwaliteitsproduct”, dat ook goed bestand is tegen weersinvloeden en geen bewegende delen heeft.

Veel ‘slimme’ deurbellen die nu op de markt zijn, werken met een WiFi verbinding en dat is niet altijd even stabiel. Deze deurbel moet aan de buitenkant van de woning bevestigd worden en aangesloten op een router in de woning. Daardoor is de bel betrouwbaarder in het gebruik en niet afhankelijk van het bereik of wegvallen van de WiFi verbinding.

<em>ProLine Video deurbel <\/em>
ProLine Video deurbel

Privacy en Apple certificering

Apple HomeKit doet niet bij alle gebruikers van Apple-producten een belletje rinkelen. De Apple Home app is te herkennen aan het logo met huisje en die vind je op alle iPhones en iPads. Dankzij de certificering is het mogelijk om met deze app de deurbel te bedienen. We zien in onderstaand filmpje dat je daarmee op iedere locatie kunt zien wie er bij je voor de deur staat. Vervolgens kun je spreken met de bezoeker en dat kan dus op iedere gewenste plek. Ook als je met een cocktail aan een tropisch strand ligt.

De Apple HomeKit technologie biedt beveiliging met end-to-end encryptie en authenticatie tussen de deurbel en het toestel waar je het mee gebruikt.