Gadgets24.06.2012

De dood van de muis


 Het is even geleden geweest dat ik sprakeloos was over een stuk nieuwe technologie. Maar van de Leap word ik even stil. De muis is binnenkort definitief dood. 

De muis, al in 1952 uitgevonden, heeft zonder twijfel een grote rol gespeeld in de massale adoptie van computers. Het apparaatje maakte de graphical user interface mogelijk waardoor de computer ook door mensen kon worden gebruikt die geen keyboard shortcuts kenden. Al heeft de muis significante verbeteringen doorgemaakt, het principe is hetzelfde gebleven. Point-and-click in een tweedimensionale omgeving. 

Het is nu tijd voor een nieuwe controller, de Leap. De Leap biedt geheel nieuwe manier van besturing en opent vele tot nog toe onverkende mogelijkheden. Gaming wordt nog gaver, 3D ontwerpen veel minder tijdrovend en misschien binnenkort 3D het web surfen? Je hoeft dus niet meer aan de slag om je Wii te hacken om je computer met handgebaren te kunnen besturen.

Binnenkort voelen we ons allemaal als Tom Cruise in Minority Report. En dit keer is er slechts een kleine investering voor nodig: je hebt al een Leap voor de schappelijke prijs van $69,99 plus verzendkosten van $12,99.

De Leap wordt december van dit jaar of januari volgend jaar verwacht. Wanneer je zeker wil weten dat de kerstman je niet vergeet kun je hier de Leap bestellen

Derek Visser

Met zijn bureau Uncharted Digital helpt Derek bedrijven met hun online branding en performance.