Events07.05.2015

Helikopterdienst van Uber voor het filmfestival in Cannes


De omstreden alternatieve taxidienst Uber lanceert ter gelegenheid van het filmfestival in Cannes een helikopterdienst, die sterren in staat moet stellen de dichtgeslibte wegen rond het evenement te vermijden. Potentiële klanten kunnen van de dienst gebruik maken dankzij een extra icoontje op de gewone Uber-app, zo weet BFM te melden.

Een vlucht kost naar schatting 160 euro en zal klanten toelaten het festival in Cannes vanaf de luchthaven in Nice te bereiken in zo’n 7 minuten, een stuk sneller dan minimaal een uur met de auto. Het filmfestival van Cannes verwelkomt jaarlijks zo’n 125.000 bezoekers.

Helipass

Uber heeft voor het evenement een overeenkomst gesloten met het Franse bedrijf Helipass, dat 7 helikopters ter beschikking zal stellen. Klanten zullen na bestelling een kwartier moeten wachten voordat ze de lucht in te gaan.

Voor Uber is het overigens geen première. In de VS (San Francisco, Los Angeles, New York…), Zuid-Afrika, Brazilië en Australië bestaat al een reguliere helikopterdienstverlening.

Uberchopper

In Lissabon experimenteerde de dienst al met ‘Uberchopper’, die helikoptervluchten aanbiedt voor 137 euro, in Europa is alleen de regelgeving minder soepel dan in de VS.

Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys.

Verder lezen over Uber

Uber betaalt Amerikanen 1.000 dollar om hun auto te laten staan

Een opmerkelijk aanbod van Uber voor Noord-Amerikanen. Als ze hun auto vijf dagen laten staan, dan krijgen ze 1.000 dollar. Een flink bedrag.

Automotive28.06.2024

Uber betaalt Amerikanen 1.000 dollar om hun auto te laten staan

Uber heeft een nieuwe transport-oplossing voor concerten

Naar een concert of een sportwedstrijd gaan is vaak logistiek een uitdaging. Uber wil dat makkelijker maken en komt met een nieuwe dienst.

Automotive16.05.2024

Uber heeft een nieuwe transport-oplossing voor concerten

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Taxichauffeurs uit Zwolle kunnen sinds een week de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit.

Online10.04.2024

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Kia gaat speciale PBV’s leveren aan Uber-chauffeurs

Kia en Uber hebben tijdens de CES deze week in Las Vegas een memorandum of understanding (MoU) getekend. Deze nieuwe samenwerking heeft als doel om de wereldleider op het gebied van ride-hailing met speciaal ontwikkelde...

Automotive11.01.2024

Kia gaat speciale PBV’s leveren aan Uber-chauffeurs

Kia PV5: een modulair voertuig
Uber Rent: Je kan nu ook een auto huren vanuit de Uber app

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse gebruikers van Uber de app ook gebruiken om een auto huren. Uber Rent is de naam van de nieuwe dienst, en het is de meest recente innovatie van het bedrijf in het zijn van een one-stop-sh...

Automotive29.11.2023

Uber Rent: Je kan nu ook een auto huren vanuit de Uber app

Uber rent is here!
​Komt er binnenkort eindelijk een klusjes-app naar Nederland?

Je kon het zien in de film Missing, maar ook komt het wel eens voorbij in Amerikaanse series: klusjesapps. We bedoelen niet Werkspot, waarmee je een timmerman kunt inhuren of Fiverr waarop iemand een logo voor je kan mak...

Online12.09.2023

​Komt er binnenkort eindelijk een klusjes-app naar Nederland?

Een heitje voor een karweitje
Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

Uber heeft vandaag zijn nieuwe internationale hoofdkantoor geopend in Tripolis Park, Amsterdam. Het kantoor is een van Uber’s grootste tech-centra buiten de VS. Uber telt momenteel meer dan 1.000 werknemers in Amsterda...

Nieuws07.06.2023

Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

En is op zoek naar tech-talent
Minderjarigen kunnen nu ook een Uber bestellen

Uber kun je alleen gebruiken als je 18 jaar of ouder bent. Tenminste, dat was altijd de regel. Nu introduceert het bedrijf ook profielen voor mensen van 13 tot 17 jaar. Zo kunnen jongeren bijvoorbeeld veilig thuiskomen n...

Online18.05.2023

Minderjarigen kunnen nu ook een Uber bestellen

Niet overal even welkom