Events10.12.2012

Kings of Code Festival 2012


Vorige week vond het Kings of Code festival voor developers plaats in theater De Brakke Grond en het Comedy theater te Amsterdam. Dit jaar werd groots uitgepakt met een tweedaagse Hack Battle in het weekend en een conference op maandag, waar vele internationale sprekers hun opwachting maakten. Tot slot werd op dinsdag nog een een workshopdag georganiseerd waar developers hands-on aan de slag konden met de laatste technieken.

kings-of-code-festival-2012.jpg
kings-of-code-festival-2012.jpg

De 36-urende Hack Battle vond plaats van zaterdagochtend tot en met zondagmiddag. Gedurende deze tijd moest, middels een aantal API’s/SDK’s van partners als Spotify, Apigee, Sendgrid en Esri, een idee uitgewerkt en ontwikkeld worden. Zie hieronder de presentaties van alle resultaten.


Video streaming by Ustream

De conference dag op maandag was onderverdeeld in een frontend en een backend track op 2 verschillende locaties.

Het backend track bestond uit een aantal technische sessies over gevarieerde onderwerpen, zoals de Go programming language, realtime applicaties en best practices voor developers. Vicent Marti, system architect in dienst van Github, vertelde over de weg die Github sinds de start heeft afgelegd en welke groeistuipen ze op welke manier overwonnen hebben. Tim Anglade van Apigee, in 2011 ook van de partij, sloot af met zijn talk over de nieuwe generatie application architectures. Hij demonstreerde dat steeds vaker een serverside applicatie overbodig wordt door effectief gebruik van API’s, BaaS (backend-as-a-service) oplossingen en zogenoemde ‘fat clients’.

Het frontend track was gevuld met grote namen, waaronder @fat, één van de makers van de alom bekende Twitter Bootstrap, Razvan Caliman van Adobe UK en Lea Verou van W3C. Jackson Gabbard van Facebook UK maakt deel uit van het mobiele team van Facebook en lichtte de web-view approach van de Facebook apps toe. Waarom is hiervoor gekozen? Wat ging mis? (Performance, stabiliteit) Wat ging goed en wat zijn de plannen voor de toekomst? Facebook wil voorlopig niet 100% native gaan, omdat zij een korte release-cycle hebben. Zij zullen blijven optimaliseren om zo de beste balans te vinden tussen native en HTML5, zonder in te leveren op user experience.

koc.jpg
koc.jpg

Meer info is te vinden op de conference site.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.