Events23.03.2011

InCTformatie 2011: het congres voor uitgevers


inctformatie-2011-het-congres-voor-uitge.jpg
inctformatie-2011-het-congres-voor-uitge.jpg

Op 20 april a.s. organiseert InCT, platform innovatief uitgeven, voor de zesde maal haar voorjaarscongres InCTformatie. Tijdens dit congres zijn er meer dan 20 sprekers die alle relevante ontwikkelingen voor de uitgeefbranche de revue zullen laten passeren zoals apps, e-reading en digitale verdienmodellen.

Ook de andere partijen in de keten van uitgeven, zoals auteurs en boekhandel, zullen aan het woord komen. Voor uitgevers die bij willen blijven een onmisbaar event. Het congres is verdeeld in een plenair gedeelte en in een gedeelte met parallelsessies waarbij de bezoeker zijn eigen programma kan samenstellen.

Het programma: plenair
Speciale opening keynote: het congres zal worden geopend door Cornelis Smaal van PwC Nederland die de waarde van uitgeverijen zal bespreken. Wat is een uitgeverij waard, waar zit de waarde en hoe kan de waarde verhoogd worden. Verder zullen in het plenaire gedeelte onder meer de volgende sprekers te horen zijn:

Jaap van Loon, directeur ThiemeMeulenhoff en voorzitter van de Groep Educatieve Uitgevers van het NUV, zal de toekomst van educatief uitgeven belichten, Eric Ariëns van Sanoma Uitgevers laat zijn licht schijnen over tabletpublishing. Terugkerend element in het plenaire gedeelte is het live interview direct na de lunch. Dit jaar zal Dick Anbeek, boekhandelaar in Zeeland en bestuurslid van de KBb, het vuur aan de schenen gelegd worden door dagvoorzitter Ronnie Overgoor met als insteek: is het nog leuk boekhandelaar te zijn in 2011?

De afsluiting wordt dit jaar verzorgd door Spencer Kelly, bekend van technologie programma’s voor de BBC en Channel 4. Hij zal de ontwikkelingen in techniek die voor uitgevers relevant zijn op aangenaam Britse wijze presenteren.

Het programma: de sessies
In de sessies spreken onder andere Suzanne Buis, de eerste auteur die via TenPages een boek publiceerde, Dennis Mikkelsen over tijdschriften publiceren via apps, Sak van de Boom over ontwikkelen in customer media, Joris van Lierop over geld verdienen met nieuws, Karel Kolb over contentmarketing en Natasja Oosterloo over het nieuwe lezen. Daarnaast zijn er ook nog lezingen over crossmediale uitgeefconcepten, waarom special interest de toekomst heeft, de nieuwste gadgets, ontwikkelingen op het gebied van e-reading en een praktijkvoorbeeld van augmented reality.

InCTformatie 2011 vindt plaats op donderdag 20 april in Spant! te Bussum. Meer informatie en aanmelden via www.inctformatie.nl.