Events07.09.2010

eDay 2010 in het teken van ‘Everywhere’


eday-2010-in-het-teken-van-everywhere.jpg
eday-2010-in-het-teken-van-everywhere.jpg

Het is alweer 5 jaar geleden toen de eerste eDay werd gehouden en het evenement heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een toonaangevend e-business evenement. Allerlei experts komen tijdens eDay bij elkaar om visies te delen, inspiratie op te doen en natuurlijk om te netwerken. Dit jaar wordt eDay 2010 gehouden op donderdag 16 september 2010 en staat in het teken van ‘Everywhere’. Vandaag de dag hebben we overal toegang tot internet, hetzij via je mobiel, iPad, etc. Bedrijven maken steeds meer gebruik van location based services en de real time web ontwikkelt zich in razend tempo.

Allemaal interessante ontwikkelingen voor een evenement. Ik was dan ook benieuwd naar de mening en visie van de organisatie achter het evenement. Ik stelde Rebecca Rijnders, chef redactie en programmamanager van eDay 2010, 11 vragen.

1. De eerste eDay dateert alweer van 5 jaar geleden. Hoe kijk jij terug op die 5 jaar?

Er heeft vooral een razendsnelle professionalisering van het vak plaatsgevonden. En eDay is daar uiteraard in meegegroeid. Vijf jaar geleden was internet business vooral pionieren en eigenlijk was vrijwel elk initiatief nieuw. Nu zie je minder écht nieuwe ontwikkelingen, maar alles wordt breder en dieper en verplaatst zich van desktop naar mobiele apparaten.

2. Op de website staat ‘De afgelopen vijf jaar heeft eDay zich bewezen als het toonaangevende e-business event van de Benelux.’ Kun je aan de lezer uitleggen waarom?

Er is geen enkel ander congres dat internet business in al zijn facetten belicht. Er zijn congressen over de startup industrie, over webdevelopment, over mobiel etc, maar op eDay komt alles samen op één dag.

3. Wat maakt deze editie anders dan vorige edities?

We proberen elk jaar te vernieuwen en te verbeteren. Met name qua vorm kiezen we steeds voor een iets andere opzet. Nu hebben we bijvoorbeeld één track die zich geheel richt op het thema Service Design en we hebben kleinere sessies – in Greyhound-bussen – voor de meer specialistische onderwerpen.

4. Het thema is ‘Everywhere’. Waarom is de keuze op dit onderwerp gevallen?

We zochten een overkoepelend thema waarvan we dachten dat ‘t het meest kenmerkend is voor internet business op dit moment. Toen kwamen we er al snel op uit dat internet overal en altijd is.

5. Op wat voor manier hebben jullie invulling gegeven aan dit thema?

Er zijn veel sessies die zich direct op dit thema richten zoals the Internet of Things, en bijvoorbeeld uitgeven voor de iPad. Daarnaast gaan er meerdere presentaties over ondernemen in het buitenland – en dan met name buiten de VS – want ook daarin kenmerkt zich het thema ‘Everywhere’.

6. Hoe is de keuze voor de sprekers tot stand gekomen?

Dat begint met een redactiebrainstorm. Welke thema’s willen we hebben, welke invalshoeken, welke bedrijven, welke personen? Dat is een kwestie van heel zoeken, om je heen kijken, rondvragen en congressen in de VS bezoeken. Daar rolt dan een wish list uit.

7. Welke sprekers moet je als bezoeker echt zien?

Dat ligt aan de interesse die je hebt. Hoewel dit lastig is, proberen we toch altijd ‘voor elk wat wils’ na te streven. Wat keynotes betreft: hou je van een theoretisch, visionair verhaal ga dan naar Douglas Rushkoff, hou je van een meer technisch, open source-verhaal, kies dan voor David Recordon, wil je nieuwe businessmodellen horen, dan is Derek Sivers boeiend, mensen die willen weten welke markten nu interessant zijn mogen Paul Kedrosky niet missen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

8. Hoe verloopt de kaartverkoop?

Erg goed, ik hoor net dat er nog maar weinig kaarten beschikbaar zijn.

9. Vandaag de dag hebben we overal toegang tot internet en het real time web ontwikkelt zich steeds meer. Hoe kijk jij zelf tegen deze ontwikkelingen aan?

Dat is dus precies wat we met eDay willen vertellen! Je hoeft geen ‘rocket scientist’ te zijn om te voorspellen dat de mobiel leidend gaat worden in alle ontwikkelingen rondom internet. Het gebruik stijgt al enorm snel, maar we hebben nog geen fractie gezien van wat er allemaal mogelijk zal zijn als we alle data erop hebben aangesloten en aan elkaar hebben gekoppeld. Alles zal zoveel intelligenter en makkelijker worden. Het internet of things zal doordringen in het dagelijks leven zijn en er zal een explosie van nieuwe diensten ontstaan.

10. Wat is jouw visie op de toekomst?

Die heb ik in vraag 9 eigenlijk al geschetst. Maar misschien is dat vooral een ideale werkelijkheid waarbij mensen en overheden zullen begrijpen hoe zinvol het is om data met elkaar te delen. Dat privacy-issues en commerciële belangen de praktijk hiervan weleens zouden kunnen verstoren, is ook geen ondenkbaar scenario.

11. Als je nog twijfelt, welke drie redenen zou je dan noemen om toch naar eDay te gaan?

Elke bezoeker zal er op z’n minst drie goede, inspirerende of leerzame presentaties te horen krijgen. Bijna iedereen die ertoe doet in het vak is aanwezig, dus qua netwerken mag je deze dag eigenlijk niet missen. En het mooie is: het speelt zich allemaal af op 1 dag!

Als marketeer kun je dit jaar waarschijnlijk weer voldoende inspiratie op doen. Kaartjes zijn te bestellen via http://eday.dcevent.nl/ en kosten ongeveer €595,- per stuk. Dutchcowboys zal die dag ook aanwezig zijn en doet de hele dag verslag.

Verder lezen over Emerce

Dit was Emerce Digital Marketing Live! 2023

Opkomende social media platformen, nieuwe inzichten in de wereld van SEO door de opkomst van AI, inspirerende leadgeneratie-technieken, e-mailmarketing voor gevorderden en een aantal topmerken die hun online marketing st...

Events20.06.2023

Dit was Emerce Digital Marketing Live! 2023

Een recap van een van de grootste digitale marketing evenementen van de Benelux
Retail Nederland let op, conversational commerce komt er aan!

Conversational commerce is geen hype of nieuwe marketing term. Het is serious business en wordt wereldwijd al veelvuldig toegepast. Het zal binnen een paar jaar leiden tot nog minder bezoek aan de fysieke winkels en de v...

Online06.02.2018

Retail Nederland let op, conversational commerce komt er aan!

Emerce eTravel met Roomlr, Expedia, Generator en Facebook

Bas Lemmens, founder van Roomlr, komt naar eTravel 2015. Net als AirBnB staat Roomlr voor de "sharing economy" en hopen zij een verandering teweeg te brengen in de reisbranche. Wie zijn die nieuwe spelers in de reismarkt...

Events21.05.2015

Emerce eTravel met Roomlr, Expedia, Generator en Facebook

Verhoog je conversie met de inzet van gebruikersfeedback

Bij de 6e editie van Emerce Conversion stond het thema A/B testing centraal met keynotes van Pete Komen (oprichter van Optimizely) en Ton Wesseling (A/B-test goeroe). Een onderwerp dat deze dag minder aandacht kreeg is...

Events15.04.2015

Verhoog je conversie met de inzet van gebruikersfeedback

Het tijdperk van digitale verleiding

Tijdens Emerce Conversion 2015 kwam het onderwerp ‘personaliseren’ tijdens verschillende sessies uitgebreid ter sprake. Waar de online marketeer tot twee jaar terug nog druk bezig was met het experimenteren van A/B-t...

Events15.04.2015

Het tijdperk van digitale verleiding

Emerce Engage 11 december in Amsterdam

Engage gaat over de beste strategieën voor organisaties met grote klantendatabases. Via e-mail, social, web en offline kanalen. Nieuwe inzichten en de beste actuele cases rond effectief gebruik van data, intelligent geb...

Events26.11.2014

Emerce Engage 11 december in Amsterdam

Emerce Etravel congres: Het optimaal bedienen van de reiziger

Afgelopen week werden tijdens het Emerce Etravel event de nieuwste trends en ontwikkelingen in de reiswereld getoond. Vraagstukken rondom het succesvol gebruiken van data en het ontwikkelen van goede social media campagn...

Events14.06.2014

Emerce Etravel congres: Het optimaal bedienen van de reiziger

Emerce Engage: The next step in multichannel klantcontact

Tibert Verhagen, associate professor e-business aan de VU Amsterdam, spreekt op Emerce Engage over de belangrijkste drijfveren van customer engagement en toont hoe je hier in de praktijk betere klantcommunities door krij...

Events27.11.2013

Emerce Engage: The next step in multichannel klantcontact