Events29.04.2010

Starting-up the Next Web (deel 4)


starting-up-the-next-web-deel-4.jpg
starting-up-the-next-web-deel-4.jpg

We krijgen nog 1 ronde presentaties voor the Next Web 2010 PayPal X startup wedstrijd. Na twee volle dagen van presentaties wordt om 5 uur bekend gemaakt wie de jury heeft verkozen tot de grote winnaar. In deze ronde presentaties zien we oa Sogeo maar ook Shutl.

SoGeo lanceert een service op  the Next Web 2010 die content kan koppelen aan een locatie en die vervolgens disctribueren over verschillende applicaties en platformen(bijv facebook) De content wordt onder andere geplaatst op een kaart, in een Augmented reality browser etc..

Pressdoc is de online service voor persdiensten. Door gebruik te maken van social media diensten kan de content dynamisch wporden verspreid over een grote doelgroep. Hierdoor zou potentieel een grotere groep mensen worden bereikt met meer content naast het traditionele tekstuele deel.

Submate is de startup community die zich focussed op het openbaar vervoer en de mensen die je tijdens je dagelijks reis tegen komt. het brengt mensen samen. De publieke beta is toegankelijk voor mensen in Parijs, Londen en New York.  Lokale adverteerders(restaurants/bars) kunnen adverteren op de doelgroep.

Rapportive probeert (als twe eerdere startups op the Next Web) email op een andere manier te benaderen en organiseren. Door “Raplets” (plugins in gmail of Yahoo mail te integreren wordt context informatie van de gebruiker waarmee wordt gemaild opgehaald en geintegreerd. Hierdoor is de gebruikers informatie te zien van facebook data tot twitterfeed. De context van interactie wordt daarmee verrijkt.

Shutl brengt retailers samen met consumenten. Door DShutl te gebruiken kan een retailer binnen het service gebied verschillende bezorgers inzetten om het gekochtte product te bezorgen. Daarbij is via GPS de bezorging live te volgen.

Playlistify helpt muziekliefhebbers bij het vinden, maken en delen van playlists. Jouw favorieten of die van je vrienden kun je via Itunes, Last.fm etc samenstellen, extra informatie beschrijven en delen.

Het is tijd voor de laatste startup genaamd Apprupt. Een affiliate netwerk voor mobiele applicaties. Het probleem van goede applicatie content vinden wordt groter. Apprupt probeert dit probleem op te lossen. In de alternatieve “appstore” die per merk te personaliseren is kunnen de relevante applicaties worden geplaatst met een link naar de uiteindelijke download in de afzonderlijke Applicatie winkels(Android/Itunes etc).

Na al deze startups ben ik persoonlijk benieuwd wie er waarom wordt gekozen als de winnaar van de groep. Welke partij zou jouw stem krijgen? laat het ons weten in de comments!

Mark de Kock

Een Digital Marketeer, ondernemer met een passie voor alles dat (gemotoriseerd) snel gaat.