Entertainment14.03.2019

Volledige line-up jubileumeditie Pinkpop bekendgemaakt


50ste editie vindt 8 tot 10 juni plaats

Op 8, 9 en 10 juni vindt de 50ste editie plaats van het iconische festival. Gisteren werd tijdens de jaarlijkse persconferentie in Paradiso de complete line-up onthuld. The Golden Earring is een van de bands die een optreden zullen geven en dat is bijzonder, want zij waren er tijdens de eerste editie ook al bij. Anouk is de artiest die de meeste optredens op Pinkpop op haar naam heeft staan. Zij maakt voor de zevende keer haar opwachting.

Opvallend is dat er door fans en diverse media geklaagd wordt dat het juist tijdens deze editie jammer is dat een grote headliner mist. Pinkpop weet altijd indruk te maken met het trekken van grote namen, zoals de Rolling Stones.

Line-up Pinkpop 2019

De volledige line-up werd op feestelijke wijze onthuld en, ondanks dat kenners het jammer vinden dat er geen grote headliner staat, er staan behoorlijk wat grote namen op het festival dit jaar. Op de komst van Fleetwood Mac verheugen veel fans zich in ieder geval. De band, die voornamelijk hits scoorde in de jaren ’60 en ’70, treedt maar weinig op in Europa. Een andere grote naam is Jamiroquai, die vooral in de jaren negentig grote hits heeft gescoord. Ook The Cure, Mumford & Sons, Elbow, George Ezra, Lenny Kravitz en Bastille zullen op het podium verschijnen.

Artiesten van Nederlandse bodem die hun opwachting maken op Pinkpop zijn onder andere Armin van Buuren, Anouk, The Golden Earring, Rowwen Hèze, Kraantje Pappie en Davina Michelle.

Meeste bezoekers voor Rolling Stones in 2014

De editie van Pinkpop in 2014 trok de meeste bezoekers, maar liefst 134.000 mensen bezochten dat weekend het festival. Ongetwijfeld had dit te maken met headliner Rolling Stones, die volgens kenners overigens maar een matig optraden gaven. Maar ook de Arctic Monkeys en Metallica zullen dat jaar voor veel publiek hebben gezorgd. In 2016 trad Paul McCartney op en daar was festivalbaas Jan Smeets natuurlijk ontzettend trots op: “Ik ben erg trots op de komst van Sir Paul McCartney, een van de grootste artiesten van de wereld komt naar Pinkpop 2016. Zijn eerste Nederlandse festivaloptreden ooit. Een artiest die eigenlijk nooit op het verlanglijstje stond, gewoonweg omdat dat nooit mogelijk zou kunnen zijn. Een Beatle op Pinkpop, dat is toch bijna niet te geloven.”

De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 16 maart om 10.00 uur. Een dagkaart kost € 100,- en voor een weekendticket inclusief camping betaal je € 220,-.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.