E-mail21.03.2008

Fregs.com videoberichten per email


fregs-com-videoberichten-per-email.jpg
fregs-com-videoberichten-per-email.jpg

Deze week is er Fregs.com gelanceerd, een dienst waarmee iedereen videoberichten online kan opnemen en direct per email kan versturen naar vrienden en relaties. Deze nieuwe website, die in beta gelanceerd wordt, is een initiatief van drie Nederlanders, waaronder DC-blogger Wilco Turnhout, die de online webcamtechnologie hebben verfijnd tot de gebruiksvriendelijke website Fregs.com.

Met Fregs kun je meer body en persoonlijkheid geven aan een bericht. Je klikt op ‘record’, de webcam gaat aan en je neemt vervolgens je boodschap op. Je klikt daarna op ‘stop’ en tot slot typ je de emailadressen in waar je de videoboodschap naar toe wilt sturen.

De ontvangers kunnen direct vanuit de email de video bekijken en beantwoorden. Overigens hoeft er voor het openen van de email niets geïnstalleerd te worden en wordt de video niet als grote bijlage bij de email ingekopieerd.
 
Fregs.com kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de familiare- en vriendenkring, maar ook als collega’s onder elkaar of naar zakenrelaties toe. Het geeft je de mogelijkheid om je enthousiasme over iets nieuws goed over te laten komen. Tevens komen emoties zoals verbijstering, medeleven, verliefdheid en vreugde beter over. In de volgende situaties geeft een videobericht net dat extraatje wat de boodschap nog leuker maakt:
 
– Vertellen van iets grappigs
– Doen van een zakelijk voorstel
– Enthousiast vertellen over een gebeurtenis 
– Medeleven betuigen
– Goede service verlenen 
– Iets uitleggen
– Liefde uiten
 
Ook Yahoo experimenteert met de webcamtechnologie via Yahoo Live, waarmee gebruikers videos kunnen opnemen en ‘streamen’ naar een centrale server. De video is vervolgens voor iedereen te bekijken. 
 
Fregs zal haar concept komende tijd in snel tempo uitbreiden. Te denken valt aan meer mogelijkheden om binnen groepen met elkaar te communiceren, zoals het bijhouden van uitnodigingen. Daarnaast wordt er gedacht aan een widget, een soort mini Fregs website die andere website-eigenaren, bloggers of hyvers kunnen
inkopiëren op hun eigen pagina.