Apple Macbooks besmet met mysterieuze malware

Apple Macbooks besmet met mysterieuze malware

Vorig artikel Volgend artikel

Niet minder dan 30.000 Macbooks zijn geïnfecteerd met een mysterieuze malware. Het heeft gevolgen voor systemen in meer dan 150 landen over de hele wereld.

Malware software die gebruikt wordt om computersystemen te verstoren, gevoelige informatie te verzamelen of toegang te krijgen tot private computersystemen.

Malware ontdekt door bedrijf

De malware werd ontdekt door onderzoekers van beveiligingsbedrijf Red Canary. Afgelopen zaterdag werd door onderzoekers van Red Canary ontdekt dat er een ongebruikelijke aanvalsvector wordt gebruikt om malware op macOS te installeren. De onderzoekers noemen het 'Silver Sparrow'.

Het lijkt elk uur een command-and-control-server aan te roepen vanaf een geïnfecteerde machine om te controleren op 'verdere instructies'.

Apple heeft maatregelen genomen om de eventuele impact van de kwaadwillig vervaardigde software in de toekomst te minimaliseren.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...