Cybercrime09.10.2012

Gemiddeld worden er 102 succesvolle cyber aanvallen per week geregistreerd


gemiddeld-worden-er-102-succesvolle-cybe.jpg
gemiddeld-worden-er-102-succesvolle-cybe.jpg

Het aantal cyberaanvallen tegen Amerikaanse organisaties is in de afgelopen 3 jaar verdubbeld, hetgeen heeft geleid tot zware economische verliezen. Zo blijkt uit een onderzoek van het Ponenom Institute in samenwerking met HP. 

De financiële verliezen door de cyberaanvallen zijn over een periode van 3 jaar met nagenoeg 40% toegenomen. Informatiediefstal vertegenwoordigde 44% van de verliezen, terwijl het verlies aan productiviteit 30% van de kosten voor zijn rekening nam. 

Op dit ogenblik worden gemiddeld 102 succesvolle cyber aanvallen per week geregistreerd,” merken de onderzoekers op. “Twee jaar geleden werden 50 aanvallen per week opgetekend, maar ook vorig jaar al was dat aantal tot 72 incidenten gestegen. Bedrijven die het slachtoffer  geworden zijn van succesvolle cyberaanvallen, hadden een gemiddeld verlies van 8,9 miljoen dollar. Een stijging van 6% ten opzichte van vorig jaar en 38% tegenover 2 jaar geleden. Bedrijven spenderen grote bedragen aan tijd, geld en energie om op cyberaanvallen te reageren. De kosten van die inspanningen zullen niet langer houdbaar blijven.

Gemiddeld duurde het volgens de onderzoekers 24 dagen om de problemen van een cyberaanval op te lossen. In een aantal gevallen bleken de moeilijkheden echter tot 50 dagen aan te slepen. “Niet alleen de frequentie van de aanvallen moet zorgen baren, maar ook de gesofisticeerdheid van de malafide operaties,” merkt Larry Ponemon, voorzitter van het Ponemon Institute, op. “Sommige aanvallen worden met een chirurgische precisie uitgevoerd en zijn bijzonder moeilijk te identificeren. Bovendien blijken ze na de ontdekking ook vaak moeilijk te bestrijden te zijn.”