Cybercrime13.04.2008

Kijk uit voor Google Phishing mail


kijk-uit-voor-google-phishing-mail.jpg
kijk-uit-voor-google-phishing-mail.jpg

Gebruikers van Google Adwords moeten deze dagen goed hun mailbox in de gaten houden want de kans dat je een mailtje krijgt van het Google Adwords team (zie afbeelding) is zeer groot. De mail suggereert namelijk dat je Adwords account wordt stopgezet.

Uiteraard kun je dit allemaal voorkomen als je snel inlogt en je alle informatie even opnieuw bijwerkt. De mail is dus een pure vorm van phishing en schroomt men niet om ook nog even wat URL-spoofing te hanteren. Bij deze laatste vorm van fraude is de URL nagebootst van Google, zodat het lljkt dat je de echte site moet bezoeken.

Advies, nergens op klikken, Google informeren en vooral (als deze er aan hangen) geen bijlagen openen. In dit geval is de kans vrijwel 100% dat er een trojan horse in zit verborgen. Zodra je de bijlage opent wordt op de achtergrond het trojaanse paard geactiveerd. Hierdoor kunnen kwaadwillenden via internet zien welke wachtwoorden je gebruikt bij het inloggen van je account.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.