Cybercrime14.01.2008

Privégegevens klanten Planet uitgelekt


privegegevens-klanten-planet-uitgelekt.jpg
privegegevens-klanten-planet-uitgelekt.jpg

Internetprovider Planet heeft door een blunder van een van diens medewerkers de privégegevens van tienduizenden klanten ‘op internet gezet’.

Het bestand, een zip-je, werd kort na de Kerst al door een klant van Planet in de homedirectory van diens webruimte ontdekt alwaar het door een kopieerfout van een Planet medewerker terecht gekomen was.

Het bestand bevatte onder andere klantnummers, IP-adressen, mailaliassen en versleutelde wachtwoorden. De eerlijke vinder nam direct na de ontdekking contact op met Planet, zo zegt hij zelf op Tweakers, maar vervolgens bleef het twee weken stil. Planet vond het schijnbaar niet belangrijk genoeg om meteen te reageren.

In een reactie laat Planet nu weten dat men de procedures aangescherpt heeft om herhaling te voorkomen. Het zal best, maar kopieren van bestanden kan natuurlijk altijd nog eens fout gaan 😉

Bon: De Pers

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!