Media05.05.2013

The Glenlivet Alpha: mysterieuze single malt


the-glenlivet-alpha-mysterieuze-single-m.jpg
the-glenlivet-alpha-mysterieuze-single-m.jpg

Geen leeftijd, tasting notes of vatinformatie: The Glenlivet introduceert met The Glenlivet Alpha, een mysterieuze single malt whisky. Het is voor het eerst dat een gerenommeerd whiskymerk een botteling op de markt brengt zonder enige vorm van informatie. De fles is minstens zo geheimzinnig als de inhoud: een matzwarte buitenkant versterkt het mysterieuze gevoel rondom The Glenlivet Alpha waarmee whiskyliefhebbers en andere consumenten worden uitgedaagd hun kennis en smaakpapillen op het Schotse levenswater los te laten. 

Echte kenners zullen in staat zijn achter de karakteristieken van de The Glenlivet-range te komen. Maar zij zullen meer ontdekken: in The Glenlivet Alpha komt namelijk een smaakpalet terug van distillaten die nog nooit eerder werden uitgebracht.

Challenge yourself!
De ontdekkingsreis naar de diversiteit aan smaken en de inhoud wordt ondersteund door een online marketingcampagne waarbij het Alpha-mysterie stukje bij beetje wordt ontrafeld. Iedere week wordt er een zintuig geprikkeld: een serie van 4 verschillende online uitdagingen neemt whisky-liefhebbers en nieuwkomers bij de hand en leidt hen op deze manier door de wondere whiskywereld.

Deelnemers worden uitgedaagd hun bevindingen en smaaknotities van The Glenlivet Alpha via Facebook of de website te delen. Uiteindelijk wordt het geheim rondom The Glenlivet Alpha met alle bijbehorende smaaknotities aan het einde van de vier weken durende campagne door de Master Distiller Alan Winchester online onthuld.

Alan Winchester over het Alpha-project: “Smaak is een proces dat geen enkel zintuig ongemoeid laat. Uiteraard staan ruiken en proeven centraal, maar het zien en ‘voelen’ van de whisky is minstens zo belangrijk en maken de totaalbeleving compleet. Door de informatie van The Glenlivet Alpha bewust achter te houden, willen we whisky-liefhebbers en andere geïnteresseerden aanmoedigen hun zintuigen aan te spreken. Hierdoor hopen wij dat zij whisky meer leren waarderen en de complexiteit en diepgang van deze exclusieve single malt whisky zullen begrijpen.

Exclusief
The Glenlivet Alpha, in een gelimiteerde oplage van 3.350 flessen wereldwijd te verkrijgen, is in het geheim door Alan Winchester gebotteld in The Glenlivet Distillery in het hart van de Speyside. In Nederland is deze in zeer beperkte oplage verkrijgbaar.