Media01.12.2008

Historisch aantal kijkers voetbalweekend op Discovery


historisch-aantal-kijkers-voetbalweekend.jpg
historisch-aantal-kijkers-voetbalweekend.jpg

Discovery Channel is het afgelopen weekend door maar liefst 6,1 miljoen personen bekeken. Daarmee vestigt de zender een historisch record.

Het gemiddelde marktaandeel tijdens het weekend waarbij eenmalig Eredivisie voetbal op Discovery Channel te zien was, bedroeg 13,0% in de doelgroep Man 20-49. Nooit eerder keken er zoveel mensen naar de factual entertainment zender. FC Groningen – AZ trok op vrijdagavond 28 november zo’n 513.000 kijkers. Naar de wedstrijd Sc Heerenveen – PSV keken op zaterdagavond 29 november zo’n 633.000 kijkers en was daarmee goed voor een marktaandeel van 12,3%.

Het themaweekend werd afgesloten met Ajax – FC Utrecht op zondagmiddag met een record aantal kijkers van 805.000 en een marktaandeel van maar liefst 40,6%. Discovery Channel was gedurende de wedstrijd marktleider, waarbij het gemiddeld aantal kijkers piekte naar 1,1 miljoen.

Ook Discovery Channel’s andere programma’s scoorden goed. Zo behaalde Ultimate Survival op zondagmiddag 133.000 kijkers en had Dirty Jobs op zaterdagavond een marktaandeel van 8,8% (Man 20-49).

Jochem de Jong, algemeen directeur Discovery Networks Benelux: “Wij hebben gedurende het afgelopen weekend kunnen laten zien hoe een mannenzender eruit moet zien: inspirerend, uitdagend en blikverruimend. Tijdens de Eredivisie-wedstrijden hebben honderdduizenden mannen hun passie gedeeld en naar Discovery Channel gekeken, maar ook voor en na de wedstrijden wisten veel mannen ons te vinden. Voor mij wederom een bevestiging dat wij niet alleen de meest selectieve mannenzender zijn, maar ook weten wat mannen willen.