Coffee corner19.08.2016

Last van muggen? Dit moerastuintje is de oplossing


De muggenplaag die ons land eerder teisterde is nog niet voorbij. Maar met de zomerse temperaturen van volgende week wil je ’s avonds natuurlijk wel wat voerkoeling in huis door lekker een raam open te zetten. Nadeel is dat je dan wel onze zoemende ‘vrienden’ binnenhaalt. Maar een handige oplossing is inmiddels beschikbaar: vleesetende planten in een aquarium.

Amazing World

Eerder dit jaar werd er een educatief plantenaquarium (Amazing World) voor in kinderslaapkamers bedacht. Een aquarium met vleesetende planten. In de praktijk blijkt dit nu een perfect middel te zijn tegen muggen.

De zoetgeurende planten en de blauw-witte LED-lampjes lokken de muggen door een opening in deksel in het ‘plantarium’. Ontsnappen is niet meer mogelijk en de planten happen toe. Insecten als muggen en vliegen vormen ook nog eens de natuurlijke plantenvoeding.

mug8
mug8

Inhoud

In de muggenvanger zitten twee verschillende vleesetende planten venusvliegenval (Dionaea) en Amerikaanse bekerplant (Sarracenia).

1. Venusvliegenval – Misschien wel de meest spectaculaire groene vleeseter: venusvliegenval (Dionaea). De plant houdt zijn bladeren wijd open en zodra een insect neerstrijkt, klapt het blad dicht. De haren aan de bladrand grijpen in elkaar en zorgen dat het insect niet meer weg kan. Pas als de maaltijd verteerd is, gaan de bladeren weer open.

2. Sarracenia – De Amerikaanse bekerplant (Sarracenia) heeft lange, smalle bekers. Muggen, spinnetjes en vliegen worden naar de glibberige rand gelokt, waarna ze door de gladde binnenzijde naar beneden glijden. Daar bevindt zich een soort ‘maagsap’ dat de insecten verteert.

De muggenvanger is verkrijgbaar vanaf € 19,95 via de website van Amazing World.

terrarium
terrarium