Coffee corner15.02.2016

Kickstarter: verticaal grillen met de Roasterette


Sinds de uitvinding van het vuur heeft het bbq’en stilgestaan. Je maakt vuur, een grill en daarop wordt het vlees gebakken. Dat heeft een aantal nadelen: vet valt op het vuur en daardoor ontstaan ongezonde vlammen en veel rook. De Roasterette lost deze problemen op door verticaal te bbq’en.

roasterette1
roasterette1

Vlees, vis en groente hangen voor de kolen en draaien door de elektrische rotisserie rustig rond, twee keer per minuut. Zo blijft het vlees sappig en is de kans op verbranding nihil. De rotisserie werkt op vier AA-batterijen en die gaan acht uur mee. De vervelende rook en vlammen die bij een normale bbq horen, zijn uitgesloten omdat het vet en de sappen naar beneden in de opvangbak vallen. Maar de heerlijke geuren komen je natuurlijk wel tegemoet. Ook wordt er een Multi Rack meegeleverd waarin je vis, groente of kleinere stukken vlees in kunt grillen op dezelfde wijze.

roasterette
roasterette

Verticaal bbq’en is gezond

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het grillen van eten één van de ongezondste manieren is om eten te bereiden. Waar het mis gaat, is dat het eten direct boven het vuur wordt bereid. Zo ontstaan de ongezonde rookwalmen en door het oplaaiende vuur verbrandt het vlees. Door het eten voor de kolen rustig te laten draaien voorkom je dit!

Roasterette-0
Roasterette-0

Live op Kickstarter

Na intensief testen en doorontwikkelen is de Roasterette nu klaar om in productie te gaan. Zodra het doel van €75.000 euro op Kickstarter is behaald, worden de bbq’s gemaakt en worden ze voor juni verscheept, het bbq-seizoen bij uitstek.

Frédérique van Osta

Fréderique is werkzaam als social media marketeer. Nieuwsgierig, een tikkeltje tegendraads en energiek. Zo kun je haar het beste omschrijven.