Coffee corner14.04.2016

Japanse architect ontwikkelt onzichtbare trein


Japanse treinbouwers hebben een concept gepresenteerd voor een ‘onzichtbare’ trein. De buitenkant van de trein is spiegelend, dus het lijkt alsof de trein altijd lijkt op het landschap waar hij doorheen rijdt. Dat is weer eens wat anders dan de opvallende geel-blauwe NS-treinen.

De trein is ontworpen door architect Kazuyo Sejima, die al eerder gebouwen ontwierp die opgingen in de omgeving. Ze gebruikt hiervoor een extreem reflecterend materiaal. Een echt onzichtbaar materiaal is helaas nog niet ontdekt, anders liepen we allemaal wel rond in een invisible cloak van Harry Potter.

600 kilometer per uur

Als het goed is moet de trein in 2018 voor het eerst gaan rijden in Japan met een snelheid van 600 kilometer per uur. De trein wordt in eerste instantie gemaakt met acht wagons. Niet heel veel dus en daardoor is de trein extra exclusief. De trein moet een afstand van 180 kilometer gaan afleggen van een bergachtig landschap naar het hart van Tokyo. De architect lijkt het mooi als de trein zou samenvloeien met het gebied waar het doorheen rijdt. In Japan worden steeds vaker architecten gevraagd om mee te helpen aan designs voor treinen. Zo willen ze het beeld van de treinen in de omgeving veranderen.

Ik ben in ieder geval heel benieuwd! Het ziet er super gaaf uit. Ik zit nog wel te denken aan één ding: hoe gaat het bedrijf ervoor zorgen dat de trein voorbijgangers niet verblindt als de zon erop schijnt?

onzichtbare-trein
onzichtbare-trein
Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van lekker eten, reizen en beauty.

Verder lezen over Design

Eerste hulp bij het inrichten van een horecakeuken: 3 tips! 

De horeca is sinds het einde van de pandemie weer enorm gegroeid. Het aantal restaurants in Nederland is flink toegenomen. Geen wonder dat ook de vraag naar horeca apparatuur flink is gestegen.

Lifestyle19.06.2024

Eerste hulp bij het inrichten van een horecakeuken: 3 tips! 

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Om de uitstraling van je huis en in het bijzonder die van je tuin te verbeteren, zal je moeten investeren in functionele en stijlvolle tuinmeubels.

Lifestyle06.05.2024

Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

De Alfa Romeo Milano is geen toeval. Het Italiaanse merk wil net als alle neven en nichten een footprint hebben in het grootste segment van de Europese markt, een Alfa Romeo in een compacte vorm.

Automotive17.04.2024

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken

Het kiezen van een nieuwe vloer voor je huis kan een spannende maar ook uitdagende taak zijn. Met zoveel verschillende opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Hier zijn drie handige tips o...

Lifestyle09.04.2024

3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken