Coffee corner08.05.2017

De IKEA-tas is opeens het populairste materiaal ter wereld


Schoenen, hoeden, en...slipjes?

Nadat IKEA al vrij hilarisch reageerde op de ‘designer’-tas van het luxe Italiaanse modemerk Balenciaga die wel heel erg op de één-euro tas uit de IKEA-winkels leek gaat het grapje nog even door. Iedereen lijkt er op gebrand om iets te doen met de tas om een beetje bekendheid mee te snoepen.

Eerst werd er van de FRAKTA-tas (zo heten die grote dingen) een baseballcap gemaakt door Pleasures en Chinatown Market, twee modemerken uit Los Angeles. Gek genoeg ziet het er niet eens heel erg bij elkaar verzonnen uit voor een cap die echt gemaakt is uit de onderdelen van zo’n tas!

Schoenen

Nu is er ook een Nederlands merk dat in het gat springt: Studio Hagel. Die komen uit Amsterdam en maken schoenen. Je raadt natuurlijk al wat het resultaat is dus: een schoen, grotendeels gemaakt van zo’n tas.

Natuurlijk is het niet helemaal te doen met alleen het materiaal van de tas, want dan ga je geen zool hebben. Die is er dus zelf bij gemaakt, maar dan wel in fel geel natuurlijk, waardoor de look van de schoen op z’n IKEA’s blijft. Leuk detail: het design van de schoen is gebaseerd op een schoen van Balenciaga, het bedrijf dat deze hele tassen-hype gestart heeft.

Lachen

Het gaat duidelijk om een grapje, dus verwacht niet dat deze schoenen voor meer bedoeld zijn dan de aandacht trekken voor Studio Hagel. Maar hey, deze ‘wat kan ik van een grote blauwe tas allemaal maken’-trend is grappig dus wij helpen wel mee. Wat zou je nog allemaal van zo’n tas kunnen maken?

Het andere voorbeeld van Pleasures gaat in elk geval iets te ver, zelfs als grapje. De grootste grap is eigenlijk dat het gebruiken van die tassen al jaren wordt gedaan. Er zijn hele sites die je laten zien wat je met een FRAKTA allemaal kunt maken en hoewel de meeste ook tassen zijn is de creativiteit heerlijk om te zien.

[Afbeeldingen © Studio Hagel / Pleasures]

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over Ikea

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

Ikea heeft grootse plannen voor Roblox. Het wil zelfs 10 mensen aannemen om in zijn winkel te werken.

Marketing10.06.2024

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

IKEA komt met een thuiswerkplek die ook echt handig is

Thuiswerken is bij veel bedrijven de norm geworden, maar zit jij nog steeds op de bank te werken? Investeer in een thuiswerkplek.

Gadgets29.04.2024

IKEA komt met een thuiswerkplek die ook echt handig is

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

Led-strips: of je ze nou duur hebt van Philps Hue, goedkoop van Action of de allernieuwste van IKEA: ze doen uiteindelijk allemaal wel ongeveer hetzelfde. Ze verlichten je kamer niet zodanig dat je waarschijnlijk geen ge...

Gadgets10.11.2023

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

​IKEA bestaat 80 jaar: 8 bijzondere wetenswaardigheden

28 juli, morgen, bestaat de Zweedse meubelgigant IKEA tachtig jaar. Het was in 1943 dat Ingvar Kamprad Älmhult oprichtte: een Zweeds postorderbedrijf. Hoewel Kamprad in 2018 is overleden, is zijn legacy heel duidelijk....

Nieuws27.07.2023

​IKEA bestaat 80 jaar: 8 bijzondere wetenswaardigheden

​De IKEA-app laat je je huis inrichten met AI

IKEA is altijd al een bedrijf geweest dat razendsnel innovaties implementeert. We zagen het met het in augmented reality kunnen weergeven van meubels, maar nu lijken allerlei tools samen te komen in de Kreativ-tool van I...

Online03.05.2023

​De IKEA-app laat je je huis inrichten met AI

IKEA komt met een supergoedkope speaker die 80 uur meegaat

De Zweedse meubelgigant IKEA komt met een goede oplossing voor mensen die graag zingen onder de douche. Het introduceert een speakertje dat 80 uur meegaat op één keer opladen en waterbestendig is. Ideaal om een nummer...

Gadgets18.03.2023

IKEA komt met een supergoedkope speaker die 80 uur meegaat

IKEA’s hub om slimme apparaten mee te bedienen is nu beschikbaar

In mei van dit jaar was er al de aankondiging dat IKEA de markt zou gaan betreden met een eigen smarthomehub waarmee je de Tradfri-productlijn kunt beheren. Vandaag maakt IKEA bekend dat de Dirigera hub vanaf nu ook verk...

Gadgets03.11.2022

IKEA’s hub om slimme apparaten mee te bedienen is nu beschikbaar