Coffee corner29.06.2016

5 dingen die je niet moet googelen maar toch doet


Er is vrijwel niets dat Google niet kan vinden. G (zo noemen we hem op onze redactie) is daarom ook al jaar en dag mijn grootste vriend. Een leven zonder de zoekmachine kan ik mij dan ook niet voorstellen. Maar wist je dat Google ook een hele duistere kant heeft? Een kant die je eigenlijk liever niet wilt zien. Maak kennis met de vijf zoektermen waar je liever niet op wilt googelen, maar je toch gewoon gaat doen na het lezen van dit artikel. Waarom ik deze zoekwoorden met je deel? Gewoon een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Note: Klik vooral niet door naar Google Afbeeldingen.

1. Wet Koala

Koala’s horen in mijn ogen thuis in de categorie ‘schattig’. Zeg nou zelf, de kleine oortjes, grappige neusjes en vrolijke kraaloogjes van koala’s zijn gewoon te cute voor woorden. Als je op koala zoekt in Google verschijnen werkelijk de liefste foto’s. Wil je dit beeld van de schattige buideldieren zo houden? Dan raad ik je aan om vooral niet te googelen op ‘wet koala‘, zeker weten dat je nooit meer op dezelfde manier naar deze pluizige dieren kunt kijken.

Fotocredits Fotolia: Dominik Rue\u00df
Fotocredits Fotolia: Dominik Rueß

2. Peanut world’s ugliest dog

Google vooral niet naar ‘Peanut world’s ugliest dog’. Als je eenmaal dit hondje hebt gezien, is je beeld van kleine hondjes volledig naar de maan.

3. Coconut crabs

Was jij vroeger ook een die-hard krabbenvanger? In de zomervakantie ging je er waarschijnlijk met je schepnet er vroeg op uit om de kleine krabbetjes langs de Grevelingen te grazen te nemen. Maar heb je al eens een Coconut Crab gezien? Dit zijn werkelijk de opperbazen van de krabben. Deze jongens wil je niet tegenkomen. Google dus ook vooral niet op ‘Coconut crabs‘, na het zien van deze foto’s durf je nooit meer een voet te zetten in de zee.

dingen die je niet moet googelen krab
dingen die je niet moet googelen krab

4. Lamprey eel

Vers gerookte paling is vooral heerlijk op een boterham met bijvoorbeeld wat uitjes en sla. Mocht dit nou één van jouw lievelingsgerechtjes zijn, Google dan vooral niet op ‘Lamprey eel’. Je eetlust is in één keer verdwenen.

5. Freek Vonk zijn larven

Het zal je niet ontgaan zijn dat Freek Vonk in blijde verwachting was. Na zijn reis door Belize nestelde zich drie larven in zijn been. Het hield de aanhang van Freek dagen bezig, maar uiteindelijk was daar vorige week de bevalling van Knabbel, Babbel en Schnabbel! Echte Freek Vonk fans onder ons hebben ongetwijfeld naar de term Dermatobia hominis op Google gezocht. Daar hadden zij echter van tevoren iets beter over na moeten denken…

Brett Rijsdijk

Brett houdt van het creëren van creatieve social posts, inspirerende blogs, toffe nieuwsbrieven en SEO-teksten. Ze is Google Analytics fan en vindt het leuk om (strategische) online marketing plannen te ontwikkelen voor klanten. Verder is ze verslaafd aan reizen, sporten, series en sociale media. Daarnaast heeft ze twee mega mainecoons én is ze in te huren als oppas-poezenmoeder.

Verder lezen over Google

De nieuwe Chromecast is bijna tegenovergestelde van oude

De meest recente Chromecast dateert uit 2022 en is de Chromecast with Google TV. De nieuwe lijkt daar echter totaal niet op.

Gadgets23.07.2024

De nieuwe Chromecast is bijna tegenovergestelde van oude

Startup Wiz zegt nee tegen de 23 miljard dollar van Google

Wat zou jij doen als Google je twee keer zoveel wilde betalen voor je bedrijf als het op dit moment wordt gewaardeerd? Als je Wiz bent, zeg je nee.

Cybercrime23.07.2024

Startup Wiz zegt nee tegen de 23 miljard dollar van Google

En de nieuwe emoji van dit jaar is: een kale boom met dorre takken

Er zijn nieuwe emoji voor dit jaar gepresenteerd. Eén van de sterren van de show is… een dorre boom met kale takken.

Online17.07.2024

En de nieuwe emoji van dit jaar is: een kale boom met dorre takken

Google is van plan om grootste startup-overname ooit te doen

Google zou de grootste startup-acquisitie ooit zijn voor een bedrag van 23 miljard dollar. 

Cybercrime15.07.2024

Google is van plan om grootste startup-overname ooit te doen

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Op Android doet de app dit al jaren, maar nu krijgt Apple die mogelijkheid eindelijk ook. 

Mobile12.07.2024

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine

Het is volgens Google bedoeld om te zorgen dat zoekresultaten eerder laden, in plaats van dat je allemaal dingen geladen krijgt waar je helemaal niet om hebt gevraagd.

Search26.06.2024

Google stopt met de doorlopende scroll op zijn zoekmachine

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

Sinds enige tijd verstuurt Google accountnotificaties over veiligheidsissues of nieuwe functies naar de inbox van Gmail. Verontrustend feit daarbij is dat deze emails een directe link naar de desbetreffende accountinformatie bevatten.

Cybercrime26.06.2024

Waarom verstuurt Google weer account- en inloglinks in mails?

AI heeft een gigantische impact op de werking van Google Ads

Laten we het even hebben over ons zoekgedrag in Google en de effecten daarvan als we de zoekmachine minder gaan gebruiken. In een tijdperk van AI lijkt dat misschien vanzelfsprekend al is daar nog niet echt bruikbare data over beschikbaar.

Advertising25.06.2024

AI heeft een gigantische impact op de werking van Google Ads