Nieuwe televisiehit de Code van Coppens - De Wraak van de Belgen

Nieuwe televisiehit de Code van Coppens - De Wraak van de Belgen

Escape rooms vol wetenschappelijke experimenten

Vorig artikel Volgend artikel

Het was een een enorme hit op de Vlaamse televisie, de Code van Coppens - de Wraak van de Belgen, waarbij twee bekende duo’s de strijd aangaan om als eerste te ontsnappen uit speciaal gebouwde spectaculaire escape rooms vol wetenschappelijke experimenten, codes en mysteries. En dat humoristische en spannende spektakel krijgt Nederlandse opvolging.

Wie is er als eerste in staat de code te breken en kan de kamer verlaten? Achter de schermen worden de twee duo's geleid door de Belgische hosts: de broers Staf en Mathias Coppens. Zij zijn de bedenkers van de proeven en helpen de deelnemende duo’s op komische wijze in hun zoektocht naar buiten.

Code-van-coppens_SBS6
de broers Staf en Mathias Coppens

Belgische TV-hit

In de van oorsprong Belgische tv-hit wordt elke week een volledig nieuwe escape room gepresenteerd waar de duo’s – die heel goed moeten samenwerken - ondergedompeld worden in een wereld vol wetenschappelijke experimenten en puzzels. Elke goed uitgevoerde proef of opdracht geeft een aanwijzing en brengt de duo’s een stapje dichter bij de uitweg. Huiswetenschapper Lieven Scheire verklaart tussendoor bepaalde proeven uit de kamer en in de studio doen Staf en Mathias proeven voor het publiek. Deze experimenten hebben altijd een bepaalde link met een onderwerp in de kamer.

De koppels moeten beschikken over voldoende koelbloedigheid, durf, doorzettingsvermogen en inzicht om te slagen in hun opdracht. Lukt het de deelnemers te ontsnappen uit bijvoorbeeld een zwaar bewaakte gevangenis, een verlaten laboratorium op Antarctica of uit het huis van een gevaarlijke serial killer?

In de eerste aflevering nemen René en Didier Froger het op tegen Ruben van der Meer en Horace Cohen. Beide duo’s komen terecht in een creepy ziekenhuis. Hun opdracht: ‘Red tante Patty uit de handen van een totaal losgeslagen chirurg’. Lukt het hen om haar op tijd buiten te krijgen? En redden ze daarmee niet alleen haar maar ook zichzelf?

We gaan het allemaal zien. Er zijn genoeg ingrediënten voor een uurtje leuke en gezellige televisie. Of het net zo'n hit wordt als in België hangt vooral af van de programmering van SBS6. Ze zullen hoog gaan inzetten.

De Code van Coppens – De Wraak van de Belgen: de deelnemers

Iedere week spelen vier BN'ers in twee duo's tegen elkaar. De volgende BN'ers, in willekeurige volgorde, spelen de komende weken het spel:

René & Didier Froger + Ruben van der Meer & Horace Cohen
Dennis Weening & Leo Alkemade + Klaas van der Eerden & Fien Vermeulen
Victor Brand & Jan Versteegh + Olcay Gulsen & Ruud de Wild
Kees Tol & Monique Smit + Toprak Yalciner & Anouk Maas
Leonie ter Braak & Tina de Bruin + Tim en Tom Coronel
Xander & Sem de Buisonjé + Patrick Martens en Quinty Trustfull

De Code van Coppens – De Wraak van de Belgen is vanaf vrijdag 1 januari om 20.30 uur wekelijks te zien bij SBS6.