Deze man bezocht meer dan 15.000 Starbucks locaties

Deze man bezocht meer dan 15.000 Starbucks locaties

En hij is nog lang niet klaar

Vorig artikel Volgend artikel

Hoe erg je Starbucks verslaving ook is, je hebt waarschijnlijk niet zo veel tijd, en geld, besteed aan je koffieverslaving als deze man.

De 47-jarige ‘Winter’ (geboren als Rafael Antonio Lozano Jr), heeft inmiddels meer dan 15.000 Starbucks locaties bezocht. De man uit Houston, Texas besloot in 1997 dat hij iedere Starbucks locatie zou bezoeken. 22 jaar geleden klonk dat nog als een ambitieus, maar realistisch doel, toen waren er namelijk nog maar 1.500 locaties. Inmiddels zijn dit er meer dan 30.000 wereldwijd. Het wordt dus steeds moeilijker voor Winter om het bij te houden en de computer programmeur is er ook veel tijd aan kwijt. Toch geeft hij niet op. Om zijn doel te bereiken heeft hij al meer dan $150.000 besteed; vaak meer aan het reizen dan aan de koffie zelf.

En wat drinkt hij dan?

Geen mocha latte of een iced macchiato voor Winter; hij vraagt meestal om een sample filterkoffie of een espresso, dan maakt hij een foto en uploadt hij deze op zijn website. Daarna gaat hij weer verder naar de volgende locatie, om het allemaal opnieuw te doen. Dit deed hij al in meer dan 50 landen. Zelf vertelde hij aan CNN dat hij niet echt meer geniet van de koffie. Wel geniet hij van de architectuur, het reizen en de mensen. Veel van zijn vrienden heeft hij leren kennen door zijn zoektocht, wat hij 'Starbucking' noemt.

De groei van Starbucks

Of de Texaan alle Starbucks locaties kan bezoeken is twijfelachtig. Er komen er wereldwijd steeds meer bij. Toch geeft hij niet op. Winter heeft ook een favoriete locatie. Nee, het is niet de Starbucks in Milaan, die volgens velen ’s werelds mooiste Starbucks is. Zijn favoriet is een Starbucks locatie in Fukuoka, Japan, waar houten balken over heel het plafond verspreid zijn.

Een beetje variatie

Om zijn smaakpapillen een beetje variatie te gunnen is hij nu ook bezig met het bezoeken van third wave coffee cafés. Dit zijn cafés die ambachtelijk, en vaak onafhankelijk, koffie produceren van hoge kwaliteit. Maar met zijn levensdoel is hij nog lang niet klaar, hij zal er waarschijnlijk wel de rest van zijn leven mee bezig zijn.

Meer content

Amy Swinkels

Tekstschrijver die zich in haar vrije tijd vooral bezig houdt met media, entertainment, scripts schrijven en haar hond.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies