​De meest feestelijke serveertips voor jouw drankjes

​De meest feestelijke serveertips voor jouw drankjes

Vorig artikel Volgend artikel

Houd je van feestjes geven, vindt er binnenkort een borrel plaatjes bij jou thuis of zit iedereen aan het eind van het jaar bij jou aan tafel voor het kerstdiner of oud & nieuw? Op zulke gezellige en/of feestelijke gelegenheden, is het leuk om je drankjes zo feestelijk mogelijk te serveren. Zo komt iedereen meteen in een feestelijke stemming! Het is niet heel moeilijk om een feestje van je drankjes te maken, met een aantal kleine toevoegingen kun je al een heel end komen. Van cocktails tot limonades, welkomstdrankjes en een aperitief: deze serveertips kun je op vrijwel alle dranken toepassen.

Het bekende suikerrandje

Voor de hand liggend, maar toch waard om te vermelden: het suikerrandje. Dit bereik je door het glas in citroensap (of ander vruchtensap) te dopen en het vervolgens in een schaaltje met suiker te dippen. Je kunt variëren door de suiker te vervangen door een discodip, fijngehakte nootjes of kokos.

Je eigen ijsblokjes

Een ijskoud drankje is vaak het allerlekkerst. IJsblokjes zijn dan ook essentieel voor het serveren van je drankjes. Gebruik een bevroren stuk fruit (aardbei, druif, perzik) als ijsblokje, of ga zelf ijsblokjes maken met een ijsblokjesmachine. Dit is hygiënisch, snel, en op die manier heb je altijd genoeg ijs bij de hand. Niet alleen handig voor je verfrissende dranken in de zomer, maar ook voor elke borrel die je thuis wilt serveren.

Kruidendecoratie

Je hebt het vast al wel eens voorbij zien komen in een cocktailbar: een takje in je drinken. Een dennentakje, rozemarijn, of misschien wel tijm, munt, basilicum of lavendel, er zijn oneindig veel interessante kruiden die zowel de look als de smaakbeleving van je drankje kunnen opleuken. Zoek van tevoren op internet op welke kruid het beste past bij jouw specifieke serveersuggestie.

Hoe meer fruit, hoe beter

Je kunt fruit niet alleen bevriezen en als ijsblokje gebruiken, het kan ook op andere manieren de perfecte manier zijn om je glazen op te leuken. Gebruik een aardbei of limoenschijfje aan de rand van het glas, of als je echt origineel wilt zijn een schijfje watermeloen. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en deze in een bepaalde vorm uitsnijden tijdens een speciale gelegenheid zoals kerst of oud en nieuw.

Naamkaartjes voor je glazen

Het is niet wenselijk dat halverwege de avond, wanneer iedereen aan het mixen is en op verschillende plekken met elkaar in gesprek is, vergeten wordt welk glas van wie is. Kies voor duurzame RVS rietjes in verschillende kleuren, eventueel met een eigen label. Zo weet iedereen waar zijn of haar glas zich bevindt!

Photo by rawpixel.com from Pexels

Meer content

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies