ML6 lanceert gratis AI-applicatie die personen zonder mondkapje detecteert

ML6 lanceert gratis AI-applicatie die personen zonder mondkapje detecteert

Vorig artikel Volgend artikel

ML6, een Amsterdams bedrijf die gespecialiseerd is in machine learning en artificiële intelligentie (AI), heeft een nieuwe oplossing gelanceerd tegen de strijd tegen het coronavirus. De scale-up ontwikkelde een AI applicatie die bedrijven en organisaties in staat stelt om bezoekers en medewerkers zonder mondkapje te detecteren met behulp van een geluidssignaal. ML6 stelt de code en bijbehorende instructies van de AI-app bovendien gratis ter beschikking.

Iedereen draagt de verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Het dragen van een mondkapje is eenvoudig maar zeer belangrijk. Dat weet ook ML6. De Amsterdamse scale-up gooit daarom zijn kennis en ervaring op vlak van machine learning en artificiële intelligentie in de schaal om zo bedrijven en organisaties helpen. “Voor bedrijven kan het een bijzonder tijdrovende taak zijn om na te gaan of iedereen wel een mondkapje draagt op de werkvloer”, vertelt Steyn Heskes, Country Lead Nederland bij ML6. Met behulp van de nieuwe applicatie gebeurt deze check volledig automatisch en wordt de sociale controle gestimuleerd met behulp van een geluidssignaal.

Schermafbeelding 2021-01-13 om 16.33.53
ML6 lanceert gratis AI-applicatie die personen zonder mondkapje detecteert.

Gebruiksvriendelijkheid

Een computer en camera is nodig om gebruik te maken van de Al- applicatie. De app maakt meteen na het opstarten automatisch verbinding met de camera en streamt meteen na het opstarten na het beeld van de computer. Door gezichtsherkenning doet de applicatie zijn werk met behulp van een gezichtsherkenningsmodel. Synchroon loopt een ander model dat nagaat of de mond van een persoon zichtbaar is en dus niet bedekt wordt door een masker.

“Wanneer een persoon correct een mondkapje draagt, gebeurt er niets. Maar wanneer iemand de ruimte binnenkomt zonder er een te dragen, zal een geluidssignaal de persoon hier attent op maken”, vertelt Steyn Heskes. “De applicatie is gebruiksvriendelijk en is heel snel te installeren."

Winkels, musea en horeca

De technologie kan de ideale oplossing vormen voor openbare vervoersmaatschappijen en bedrijven met grote kantoorruimtes “Mondkapjes waren al verplicht op het openbaar vervoer en op dit moment geldt ook een dringend advies om in winkels, musea, stations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen een mondkapje te dragen. Mogelijk zal de overheid dit binnenkort zelfs verplichten. Voor uitbaters, organisatoren en de verantwoordelijken die hierop moeten toezien, kan de applicatie een belangrijke ondersteuning bieden om ervoor te zorgen dat de regels zo goed mogelijk worden nageleefd”, vertelt Steyn Heskes.

Gratis ter beschikking

ML6 stelt de applicatie nu gratis ter beschikking om de drempel te verlagen en de toepassing zo toegankelijk mogelijk te maken. Het kan de veiligheid van zoveel mogelijk mensen en organisaties alleen maar ten goede komen. Daarnaast legt Steyn Heskens uit dat zij met behulp van deze een bijdrage te leveren aan de strijd tegen het virus.

Redactie Business

DC Business is het zakelijke platform van Dutchcowboys. Hier heeft u de mogelijkheid tot het plaatsen van nieuws en/of persberichten gericht op de zakelijke...