Healthy.Capital Fund II voor gerichte investeringen in digital health startups.

Healthy.Capital Fund II voor gerichte investeringen in digital health startups.

Vorig artikel Volgend artikel

Uit de corona crisis is gebleken dat digitalisering van de gezondheidszorg noodzakelijk is geworden. Healty.Capital heeft daarom het Healty.Capital Fund II in het leven geroepen om de Nederlandse gezondheidszorg te helpen met grerichte investeringen in digital health startups.

Healthy.Capital ziet dat er te weinig vroege fase investeringen in de Nederlandse digital health startup ecosysteem worden gedaan. Terwijl er in Nederland juist veel jonge bedrijven met sterke technologie en producten actief zijn.

Goede kansen

Dankzij de marktontwikkelingen in de gezondheidszorg ziet Healthy.Capital goede kansen aldus Douwe Jippes, mede-oprichter en managing partner: “Er zijn grote groeimogelijkheden voor de BV Nederland in het kader van kostenbesparing als ook het opschalen van Nederlandse bedrijven internationaal. Er zijn enkele fantastische voorbeelden. De corona crisis heeft de noodzaak voor de digitalisering van gezondheidszorg aangetoond. Nederland dient deze potentie te verzilveren door te investeren in vroege fase startups, die het verschil maken in de gezondheidszorg.

Ondersteunen met de missie te investeren

De private investeerders achter Healthy.Capital ondersteunen de managing partners met de missie te investeren in startups die helpen het zorgsysteem te transformeren. Zo investeert de oprichter van Equipe Zorgbedrijven vanwege de focus op digital health. Jak Dekker, CEO van de Equipe Zorgbedrijven ziet grote kansen voor vernieuwende concepten. “Als we als samenleving niet vanuit data en technologie zorgprocessen verbeteren en de productiviteit verhogen loopt onze gezondheidszorg vast.” Jolanda Degen, oprichter van Darwin Invest, investeert met een gericht doel; “Zorgen dat we onze wereld beter achterlaten voor de komende generaties.

Gezondheidszorg verbeteren

Healthy.Capital investeert sinds 2018 in vroege fase startups om de gezondheidszorg te verbeteren. Tijdens de corona crisis heeft Healthy.Capital voor Fund II de eerste closing opgehaald. Het doel is een investeringsbudget van minimaal € 20 miljoen te realiseren. Jippes: “De teller blijft niet stilstaan, we willen een significant groter fonds realiseren zodat Healthy.Capital startende bedrijven kan ondersteunen met kennis, kunde en significante financiële investeringen. We verwelkomen komende maanden nieuwe investeerders om zoveel mogelijk digital health startups te versnellen.”

Healthy.Capital

Healthy.Capital Fund II is opgericht door Thom Nefkens, Johan van Mil, Ineke Cazander en Douwe Jippes. Het fonds richt zich op vroege fase startups in de gezondheidszorg. Het fonds maakt gebruik van de Rijksdienst voor Ondernemen Seed Capital regeling. De visie van Healthy.Capital is gericht op de digitalisering van de gezondheidszorg. De focus van het fonds richt zich op sterke teams met innovatieve producten en diensten welke de gezondheidszorg verbeteren in kwaliteit en de kosten laten dalen. Het portfolio van Healthy.Capital bestaat uit Orikami - Digital Biomakers, Saar aan Huis - mantelzorg, Reduxept - Chronic Pain Method, Clear - Persolnalizedf Nutrions Program, Open-Up group - Accessible Mental Health, MiGuide - Leefstijl management en Aloo - Medical Knowledge Platform.
Sylvia Torn

DC Business is het zakelijke platform van Dutchcowboys en wordt beheerd door Sylvia. Met veel passie en energie helpt Sylvia organisaties en merken gericht...