DC Business06.01.2017

Enphase Energy introduceert online netwerk voor installateurs


Enphase biedt installateurs de mogelijkheid zich te onderscheiden door een online community te creëren waar kennis en middelen gedeeld worden.

Enphase Energy, Inc., een wereldwijd energietechnologie bedrijf, heeft onlangs haar nieuwe online Enphase Installer Network voor de zonne-energiemarkt in de Benelux aangekondigd. Het Enphase Installer Network zal groeien naar een community van betrouwbare en betrokken installateurs van zonne-energie in de Benelux en daarmee bijdragen aan de groei van Enphase en zijn installateurs.

Speciale profielpagina

Om het programma een vliegende start te geven, introduceert Enphase een speciale profielpagina voor installateurs met een online postcodezoeker waarmee klanten eenvoudig installateurs in de buurt kunnen vinden. Op deze profielpagina krijgen Enphase installateurs tevens de mogelijkheid hun kennis en services op het gebied van het installeren van Enphase micro-omvormersystemen te etaleren en zo nieuwe klanten aan te trekken.

Gedurende 2017 zal de tweede fase van het Enphase Installer Network plaatsvinden. Dan zullen de marketingmiddelen en –tools van Enphase eenvoudig beschikbaar komen voor installateurs en zullen ze uitgenodigd worden om deel te nemen aan gezamenlijke marketingactiviteiten en betatesten. Elke installateur in het Enphase Installer Network krijgt een eigen accountmanager en toegang tot de nieuwste technische-, verkoop- en marketingtrainingen.

Meer weten?

Meer informatie over het online Enphase Installer Network in de Benelux vind je hier.

Sinds Enphase in 2012 de markt voor zonne-energie in de Benelux betrad, heeft het bedrijf de vraag naar zijn prijswinnende zonne-energiesystemen zien toenemen. De huizensector, bestaande uit huiseigenaren en sociale woningen, waren, samen met kleine bedrijven de eersten die kozen voor Enphase’s technologie. Nieuwbouw in de regio is een andere belangrijke sector voor toepassing van de Enphase producten, omdat Enphase een record heeft in een hoge energieopbrengst in gebieden met weinig zonlicht en ongunstige weersomstandigheden. Enphase biedt tevens een toekomstbestendig en schaalbaar ontwerp dat eenvoudig en flexibel te installeren is op elk dak.

Enphase’s Enlighten Manager, online monitoring software, biedt installateurs een ongekende hoeveelheid informatie en inzicht in de staat en prestatie van het systeem. De Envoy-S gateway is de basis van de Enphase Home Energy Solution. De Envoy-S Metered solution laat de zonne-energieproductie en het energieverbruik zien. Dit helpt de consument om zijn energie efficiënter en intelligenter te gebruiken en daarnaast biedt het de mogelijkheid om op maat een Enphase Storage System toe te voegen in een later stadium.