Automotive10.07.2018

Waarom de Toyota Adventure modellen écht onverwoestbaar zijn


Met de vakantie voor de deur kan je weer de keuze gaan maken wat je gaat doen. De een haakt de caravan achter de auto en rijdt richting een camping Frankrijk. Een ander, en dat zijn er steeds meer, verlangt meer naar wat spanning. Even echt ontsnappen aan de gedigitaliseerde wereld en niet jezelf met een iPad aan de rand van het zwembad terugvinden.

De meer avontuurlijke lifestyle is weer helemaal in opkomst. Als contrast op de cleane en gestructureerde computer en data gestuurde hedendaagse wereld, zoeken mensen steeds vaker het avontuur op. Van extreme sporten, escape weekends tot reizen door IJsland. Ook roadtrips door onherbergzame gebieden zijn razend populair. Veilig, onverwoestbaar vervoer is daarbij wel onmisbaar. Heel vaak zal er dan gekozen voor een van de Toyota Adventure modellen, die brengen mensen niet alleen heen, maar ook weer terug. En dit is geen opschepperij, het is echt zo, en inmiddels al vele malen bewezen ook.

Op de meest onherbergzame plekken, van de pampa’s in Zuid-Amerika tot de Australische Outback, worden Toyota’s ingezet om mensen veilig van A naar B én weer terug te brengen. Het is dan ook niet voor niets dat het als meest onverwoestbare automerk van de wereld wordt beschouwd. Maar keer op keer weet Toyota met vlag en wimpel te slagen als het aan extreme tests wordt onderworpen. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

1. Top Gear – Killing a Toyota

We moeten even vele jaren terug voor deze aflevering. In een tijd dat Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May er nog bijlopen als broekies. Maar toen al was het geniale televisie. Bij de BBC is Top Gear uitgegroeid tot een ijzersterk merk en dat komt door dit soort tests.

Volgens Toyota was de Hilux pick-up uit die tijd zo goed als onverwoestbaar. Alle reden voor de heren om Hilux aan de ultieme test te onderwerpen. Van het laten overspoelen door de vloed tot aan brandstichting: het mocht allemaal niet baten, de Toyota bleef het doen.

2. Dakar Rally

De Hilux versie die getest werd door Top Gear is niet te vergelijken met de Toyota Hilux die afgelopen jaar mee deed in de zwaarste race ter wereld, de Dakar Rally.

En met succes. Toyota GAZOO Racing-coureur Bernhard ten Brinke heeft met zijn Toyota Hilux de 11de etappe van Dakar 2018 gewonnen. Een historische zege want niet eerder won een Nederlander een Dakar-etappe in de categorie Auto.

Dat geeft eens te meer aan dat dit icoon sterker is dan ooit! Daarmee blijft de Hilux, die dit jaar ook nog eens 50 jaar bestaat, dan ook wereldwijd ongekend populair.

hilux
hilux

3. De gevaarlijkste wegen

Ook TV programma’s als ‘De gevaarlijkste wegen’ zetten hun kandidaten met een gerust hart in een van de robuuste wagens. En het zijn niet de makkelijkste wegen waar de Acht BN’er koppels zich op begeven.

Levensgevaarlijke modderwegen langs diepe afgronden en ravijnen, extreme bergpassen en angstaanjagende jugleroutes. En die rijden ze gewoon voor de lol. Knéttergek. De nauwelijks begaanbare wegen vragen om een behoorlijke concentratie en ongekende rijkunsten. Maar dat doen ze natuurlijk allemaal in de veiligste / meest onverwoestbare auto’s die er beschikbaar zijn. Juist de Adventure modellen van Toyota.

Niets houdt je tegen

Met een indringende oproep om je in het leven door niets tegen te laten houden, lanceert Toyota nu de Adventure Let’s go! campagne. De nieuwe Hilux en de vernieuwde Land Cruiser zijn veiliger dan ooit en met de RAV4 en de C-HR worden op een speelse manier de grenzen van het dagelijks leven verlegd. Deze campagne is een ode aan avonturiers die de spanning opzoeken en kiezen voor optimaal comfort en veiligheid.

Meedoen aan de adventure challenge

Mensen die kennis willen maken met de Adventure modellen worden uitgenodigd om aan de Toyota Adventure Challenge mee te doen. Met deze leuke, speelse testrit leer je dan alleen de bijzondere auto kennen, maar maak je ook kans op een super-spannende roadtrip t.w.v. € 10.000.

Verder lezen over Toyota

Toyota lijkt elektrisch rijden nu toch te gaan omarmen

Toyota en elektrisch rijden, (te)lang waren die twee niet echt elkaars vrienden. Veel energie en geloof werd gestopt in het rijden op waterstof maar die droom lijkt definitief over. De automaker werd zelfs benoemd tot d...

Automotive04.12.2023

Toyota lijkt elektrisch rijden nu toch te gaan omarmen

Toyota pakt uit met drie elektrische concepten

Op de Japan Mobility Show die eind deze maand van start gaat komt Toyota onder andere met drie bijzondere elektrische conceptauto’s. Nou ja, twee auto’s, de FT-3e SUV en de sportieve FT-Se, en een busje, KAYOIBAKO, d...

Automotive20.10.2023

Toyota pakt uit met drie elektrische concepten

Bijzonder busje en twee nieuwe BEV’s in Japan te zien
500 Waterstofauto’s voor de Olympische Spelen

Over iets minder dan een jaar is Parijs het toneel van de 30e Olympische zomerspelen van het moderne tijdperk. En deze spelen worden zowaar nog wat moderner. Dat wil zeggen, er is meer aandacht voor het klimaat. Het Inte...

Automotive21.09.2023

500 Waterstofauto’s voor de Olympische Spelen

Toyota levert in Parijs 500 Mirai's af
Toyota opent basisschool voor robots

Robots kunnen worden geprogrammeerd, maar ze zijn natuurlijk veel waardevoller met een sprankeltje kunstmatige intelligentie. Hierdoor is Toyota begonnen met een robotkookschool, waar het robots die gebruikmaken van gene...

Technology20.09.2023

Toyota opent basisschool voor robots

Eerste Toyota waterstof truck van VDL de weg op

Voor de zomer maakte Toyota bekend dat het Nederlandse VDL, bekend van de autofabriek in Born waar (nu nog) Mini’s en BMW’s geproduceerd worden, vrachtwagens van het Japanse merk gaat ombouwen tot waterstof aangedrev...

Automotive12.09.2023

Eerste Toyota waterstof truck van VDL de weg op

Toyota ontwikkelt nieuwe technologie voor EV-accu’s

Toyota heeft deze week, vlak voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, bekend gemaakt dat de autofabrikant werkt aan de ontwikkeling van nieuwe EV-accu’s. De primaire doelen die Toyota daarbij voor ogen heeft is he...

Automotive13.06.2023

Toyota ontwikkelt nieuwe technologie voor EV-accu’s

Ook het productieproces van EV’s wordt flink gemoderniseerd
VDL gaat waterstof vrachtwagens voor Toyota maken

Toyota zet, naast batterij-elektrische voertuigen (BEV), ook flink in op waterstof-elektrisch aangedreven vrachtwagens. Deze week maakte de Japanse fabrikant bekend dat een deel van die ‘waterstoftrucks’ binnenkort i...

Automotive10.05.2023

VDL gaat waterstof vrachtwagens voor Toyota maken

Toyota wil petrolheads tegemoetkomen, maar dan anders

Ze zijn er nog in grote getalen, petrolheads die (nog) niets moeten hebben van elektrische bolides. Toegegeven, ook ik ben nog altijd heel blij met mijn Golf 4 V5 met zijn ronkende en benzine slurpende 2,3 liter vijfcili...

Automotive16.01.2023

Toyota wil petrolheads tegemoetkomen, maar dan anders

Fabrikant toont zero-emission uitvoeringen van een jaren 80 Corolla