Automotive08.08.2018

Voor jouw volgende roadtrip, de Volkswagen Grand California


Volkswagen Bedrijfswagens heeft tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf een primeur met de onthulling van de Grand California. Deze compleet nieuwe camper op Crafter-basis versterkt het aanbod van Volkswagen Bedrijfswagens in de zes-meterklasse. De marktintroductie van deze nieuwe camper staat gepland voor ergens in het begin van 2019.

Volkswagen California

De allereerste, in 1988 gelanceerde California op Bulli-basis werd met 160.000 verkochte exemplaren een van de meest succesvolle kampeerauto’s wereldwijd. En alle ervaringen die Volkswagen Bedrijfswagens de afgelopen drie decennia met het campericoon op heeft gedaan zijn nu allemaal aangewend voor de ontwikkeling van de Grand California. De nieuwe Grand California is gebaseerd op het California XXL studiemodel dat vorig jaar tijdens de Caravan Salon werd gelanceerd.

In goede California-traditie krijgt ook de Grand California een licht interieur met tal van slimme oplossingen. Het lichte interieur is voornamelijk in wit uitgevoerd, wat zorgt voor een frisse uitstraling en een ruimtelijke ambiance. En dat gevoel van ruimte zal verder versterkt worden door de grote ramen achterin en opzij en de lichtkoepels achterin boven het tweepersoonsbed en in het woongedeelte.

En aan een goede nachtrust is ook gedacht. Alle ramen zijn voorzien van dubbele plissés (hor en verduistering). En voor de bestuurderscabine zal er een nieuw ontwikkeld verduisteringsconcept beschikbaar zijn.

Technologie

De Grand California is uitgerust met draaistoelen voorin en een tweezitsbank in het woongedeelte. Die laatste wordt gecombineerd met ISOFIX-verankeringen en Topteather-beveiliging voor kinderen. De keuken bestaat uit een uitschuifbare 70 liter koelkast inclusief vriesvak (ook van buitenaf via de schuifdeur toegankelijk), een tweepits gasfornuis, een spoelbak en een aantal kastjes en laden.

Een innovatieve nieuwe feature is de optionele, via Bluetooth aangestuurde speaker in het woongedeelte. Die is daarmee onafhankelijk van het infotainmentsysteem ook te gebruiken om muziek af te spelen via een smartphone of tablet. Lichtschakelaars ontbreken, de Grand California zal standaard geleverd worden met bewegingsmelders die de verlichting inschakelen.

<i>Jouw nieuwe favoriete camper?</i>
Jouw nieuwe favoriete camper?

De uitrusting van de Grand California bevat tal van luxe en praktische details. Buitenverlichting boven de schuifdeur en een aansluiting voor een buitendouche aan de achterzijde met instelbare watertemperatuur. Een elektrisch uitklapbaar opstapje onder de schuifdeur vergemakkelijkt de in- en uitstap, terwijl de schuifdeur in alle gevallen wordt voorzien van een tweedelige hor. De Grand California heeft ook een verswatertank met een inhoud van 110 liter.

<i>Slaapruimte boven.</i>
Slaapruimte boven.
<i>En ook genoeg slaapruimte beneden.</i>
En ook genoeg slaapruimte beneden.
<i>Stoelen kunnen draaien, zo heb je ook binnen voldoende ruimte om te ontspannen.</i>
Stoelen kunnen draaien, zo heb je ook binnen voldoende ruimte om te ontspannen.
<i>De `keuken!`</i>
De `keuken!`

Ruime badkamer in Grand California

Een wezenlijk verschil ten opzichte van de compactere California ‘T6’ is de badkamer van de Grand California (840 x 800 mm). Naast een toilet en douche heeft de natte cel onder andere een wegklapbare wasbak, een handdoekenrek, een kast met geïntegreerde toiletrolhouder en een dakluik voor de ventilatie.

Opties

De optielijst van de nieuwe camper van Volkswagen Bedrijfswagens bevat onder meer een hoogslaper voor kinderen, een geïntegreerd panoramadak, een luifel, een fietsendrager achterop en een tafel met stoelen voor buiten. De standaard gasverwarming kan desgewenst worden vervangen door een gas-stroom of diesel-stroom verwarmingssysteem. Zonnecellen op het dak, een satelliet-TV met schotel en een LTE-WLAN-hotspot (router) behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Safety first

De Grand California wordt leverbaar met dezelfde assistentie-, comfort- en infotainmentsystemen die ook voor de Volkswagen Crafter beschikbaar zijn. Voorbeelden van de rijassistenten zijn Front Assist met noodstopsysteem voor in de stad, Lane Assist, Blind Spot-Sensor, Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control en Rear View.

Beschikbaarheid

Tijdens de introductie op de Caravan Salon (24 augustus – 2 september) in Düsseldorf zullen er meer details van de Grand California bekendgemaakt worden. Wat de Nederlandse prijzen en specificaties worden zal pas volgen in aanloop naar de marktintroductie.

<i>Mini badkamer.</i>
Mini badkamer.
<i>Dus nog even wachten voordat jij je volgende roadtrip kan maken in de Grand California.</i>
Dus nog even wachten voordat jij je volgende roadtrip kan maken in de Grand California.

Verder lezen over Reizen

Booking.com heeft een haat-liefde-verhouding met AI

Booking.com is deze week groot in het nieuws: het reisplatform heeft te maken met een toename van het aantal oplichtingszaken tot 900 %.

Artificial Intelligence23.06.2024

Booking.com heeft een haat-liefde-verhouding met AI

Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vakantiefraude

De kans is groot dat je op het punt staat om een reis te boeken. Een goed idee, maar pas wel op voor vakantiefraude. Dit is wat dat inhoudt.

Cybercrime05.06.2024

Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vakantiefraude

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Elke reis vereist voorbereiding en planning. Als mensen op reis gaan, zoeken ze op de een of andere manier naar de beste opties op basis van hun financiële mogelijkheden. En, om zo eerlijk mogelijk te zijn, het is onwaarschijnlijk dat iemand zou weigeren om geld te besparen op zijn reis, omdat dit geld kan worden besteed aan verschillende soorten entertainment.

Lifestyle29.05.2024

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

IJsland is helemaal niet altijd zo makkelijk als het om dronen gaat. Dit is wat je moet weten als je gaat dronen op IJsland.

Gadgets24.05.2024

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

5 dingen die je standaard in je vakantietas moet hebben

Het vakantiegeld is weer (bijna) gestort en dat betekent dat veel mensen zich zo langzamerhand weer op reiswebsites begeven om te kijken naar hun volgende tripje naar de zon. Of misschien neemt iemand je als verrassing mee op een last-minute.

Lifestyle22.05.2024

5 dingen die je standaard in je vakantietas moet hebben

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

Het is weer de maand waarin bij veel mensen het vakantiegeld wordt gestort. Sommigen stellen het aanschaffen van een nieuwe gadget er speciaal voor uit, anderen gebruiken het waar het voor bedoeld is: vakantie. Waarom die twee niet verenigen?

Mobile15.05.2024

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

St. Patrick’s Day in Dublin: zoveel meer dan Guinness

Je denkt iemand op straat te zien die je kent, je loopt op diegene af, helemaal enthousiast, en komt dan tot de conclusie dat die persoon het niet is. Oeps. Ieren doen dit constant, alleen dan zonder die conoclusie dat d...

Nieuws19.03.2024

St. Patrick’s Day in Dublin: zoveel meer dan Guinness

Verder lezen over Volkswagen

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

De World Car of the Year 2024 verkiezing komt er weer aan. Deze begint traditiegetrouw met de bekendmaking van de Top 10 en Top 5 finalisten in zes verschillende categorieën van de World Car Awards. Het aftellen naar de...

Automotive01.02.2024

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

Parkeren en opladen laat je straks over aan een robot

Persoonlijk vind ik inparkeren en opladen van een EV niet echt een lastige klus. Het vinden van een lege parkeerplaats is dat ook niet, zolang je voor een parkeergarage kiest waar het bord voor de inrit aangeeft dat er n...

Automotive11.01.2024

Parkeren en opladen laat je straks over aan een robot

Meer nieuwe auto’s de weg op in 2023

Het zat er in 2023 al het hele jaar aan te komen; een soort van herstel van de verkoop van nieuwe auto’s. Vanaf de eerste maanden liep het aantal registraties al voor op dezelfde periode in 2022. Alleen in december lag...

Automotive03.01.2024

Meer nieuwe auto’s de weg op in 2023

En bijna een derde was een EV, ondanks de stagnerende verkoop
Sommige VW EV’s ondersteunen nu bidirectioneel gebruik

Er wordt al een tijd over gesproken en technisch is het al lang mogelijk. Waarom zou je je opgeladen elektrische bolide niet gebruiken om je huis van stroom te voorzien? Dit zogenoemde bidirectionele laden kan een behoor...

Automotive08.12.2023

Sommige VW EV’s ondersteunen nu bidirectioneel gebruik

Met je elektrische Volkswagen je huis van stroom voorzien
VW schaalt EV-productie af

Het gaat niet goed met de verkoop van elektrische auto’s. De vraag is dit jaar niet alleen in Nederland afgenomen. Als gevolg van die dalende vraag naar EV’s heeft Volkswagen besloten om de productie in haar fabriek...

Automotive16.11.2023

VW schaalt EV-productie af

Volkswagen noemt het een 'tijdelijke dip' in de vraag naar nieuwe EV's
​De 5 verschillende roadtriptypes met bijpassende, fantastische reizen

Als je bezig bent met je rijbewijs, dan droom je ervan. Als je een nieuwe auto koopt ook: hoe handig is de bekerhouder, voor als we eindelijk op die roadtrip gaan? Dat ultieme gevoel van vrijheid, dat is wat een auto je...

Automotive15.11.2023

​De 5 verschillende roadtriptypes met bijpassende, fantastische reizen

Volkswagen ID.Buzz in de uitverkoop

Volkswagen maakte meer dan 75 jaar geleden de eerste uitvoering van haar welbekende busje. De T1, T2 en al diens opvolgers – inclusief de camper-uitvoeringen - waren, zijn en blijven ongekend populair onder hippies, su...

Automotive17.10.2023

Volkswagen ID.Buzz in de uitverkoop

Seat gaat verdwijnen, Volkswagen kiest voor Cupra [UPDATE]

UPDATE (7-9, 12u00): De oorspronkelijke berichtgeving, dat gisteren in diverse media verscheen, wordt door de CEO, Thomas Schäfer op zijn eigen LinkedIn kanaal weerlegd. "Ondanks onnauwkeurige berichten in sommige med...

Automotive06.09.2023

Seat gaat verdwijnen, Volkswagen kiest voor Cupra [UPDATE]