Automotive25.04.2019

9 voordelen van zakelijk elektrisch rijden


Steeds meer Nederlanders schaffen een elektrische of (plug-in) hybride auto aan. Niet alleen consumenten kiezen hier steeds vaker voor, ook zakelijk wordt er meer elektrisch gereden. Het rijden met een (deels) elektrische auto heeft een lagere uitstoot wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit, maar heeft nog veel meer voordelen. Niet gek dus dat die vraag ook bij zakelijke rijders toeneemt. Wij hebben 9 voordelen van zakelijk elektrisch rijden op een rijtje gezet.

1. Elektrisch rijden is fiscaal aantrekkelijk

Tot eind vorig jaar profiteerden elektrische rijders nog van een bijtelling van 4%. Op dit moment geldt dat lage percentage alleen nog voor volledig elektrische auto’s (BEV) met een waarde onder de € 50.000,-. Hybride Elektrische voertuigen (HEV) en Plug-in hybride auto’s (PHEV) betalen 22% bijtelling. De BPM op volledig elektrische auto’s is nihil en voor hybride wagens lager dan het reguliere tarief dankzij de zeer lage CO2-uitstoot. En wist je dat ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals een plug-in hybride, in aanmerking komen voor de MIA (milieu-investeringsaftrek)?

2. Minder CO2-uitstoot

Een hybride auto stoot aanmerkelijk minder CO2 uit dan een exemplaar dat volledig rijdt op brandstof. Met een combinatie van een reguliere verbrandingsmotor en elektromotor kan de hybride auto schakelen tussen een elektromotor en een zuinige benzinemotor om zo (deels) elektrisch te rijden. De batterij herlaadt zichzelf met restenergie dat vrijkomt tijdens het remmen en rijden. Sommige hybrides hebben een plug-in en kunnen wel geladen worden aan een stopcontact. Deze auto’s zitten tussen een hybride en volledig elektrische auto in en rijden tot 50% van de tijd volledig elektrisch.

3. Veel keus in modellen, van gezinsauto tot SUV

Waar je het tien jaar geleden nog moest doen met een paar hybride modellen, is de keuze tegenwoordig veel groter. Wil je een kleine auto, gezinswagen of SUV? Deze zijn er allemaal in (plug-in) hybride uitvoering. De nieuwe Toyota Corolla Touring Sports is zonder te stekkeren bijvoorbeeld een schoolvoorbeeld van een auto die het beste van twee werelden combineert. High Power Hybrid en een lage CO2-uitstoot. Deze Corolla is verkrijgbaar als Business Edition en doet daarnaast goed dienst als gezinswagen. Ontdek de nieuwe Corolla online en stel hem zelf samen via de gepersonaliseerde vergelijkingspagina.


toyota-corolla
toyota-corolla

4. Nieuwe functies maken wegrijden nog sneller

Als zakelijke rijder wil je je tijd in de auto goed besteden. Ook in de hybride modellen zijn daarvoor fijne en praktische functies ontwikkeld. Niet alleen tijdens het rijden, maar zelfs al voor het wegrijden. Zo kun je met de MyT app van Toyota je auto snel terugvinden als je niet meer weet waar je de auto precies hebt geparkeerd. En voordat je gaat rijden, stuur je de route alvast naar je navigatiesysteem in je auto. Heel handig en het scheelt behoorlijk wat tijd als je vaak in de auto zit.

5. Bijdragen aan een groenere wereld – duurzaam ondernemen

Door te rijden in een hybride elektrische auto draag je bij aan een groenere wereld. Je auto stoot immers minder CO uit, hebt een grote actieradius, rijdt tot 50% van de tijd elektrisch en je hoeft nooit te stekkeren. Bovendien kun je daarmee als ondernemer aantonen dat je ook daadwerkelijk actie onderneemt om de impact die je hebt op het milieu, omlaag te brengen. Daarmee maakt hybride rijden bij veel ondernemers onderdeel uit van ambities op het gebied van duurzaam ondernemen.

6. Veilige en stille auto’s

Dat een hybride elektrische auto weinig geluid produceert, is heel prettig als (bij)rijder. Daardoor kun je duidelijke gesprekken voeren met andere inzittenden. Als je via je carkit vaak telefonisch gesprekken voert, is het ook heel prettig omdat je je gesprekspartner een stuk beter kan verstaan. De auto’s van Toyota zijn uitgerust met de Safety Sense technologie dat helpt om potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen, ook tijdens het rijden. Het Pre-Collision System van Toyota Safety Sense maakt bijvoorbeeld gebruik van sensoren en een camera om een eventuele aanrijding met een ander voertuig of obstakel tijdig te registreren. Voetgangers en fietsers zijn in het donker niet altijd duidelijk zichtbaar. Met Safety Sense worden zij ook ’s nachts gedetecteerd. Gebruik je graag Cruise Control? De Adaptive Cruise Control functie van Toyota Safety Sense zorgt ervoor dat de auto zelf een veilige afstand ten opzichte van je voorganger houdt.

7. Goedkoper ‘tanken’

Met de hoge brandstofprijzen aan de tank ben je als rijder van een hybride elektrische auto nu nog veel goedkoper uit, doordat de Corolla Hybrid deels elektrisch rijdt is je brandstofverbruik aanmerkelijk lager dan bij een vergelijkbare benzineauto, dat zie je direct terug in het aantal keren dat je daadwerkelijk moet tanken.

8. Minder onderhoud en lagere (onderhouds)kosten

Een hybride elektrische auto heeft minder onderhoud nodig en dus hoef je niet meer zo vaak naar de garage. En door deels elektrisch te rijden, bespaar je brandstof. Omdat deze auto’s minder onderhoudsgevoelige onderdelen hebben, slijten ze ook langzamer. Dat scheelt in onderhoudskosten en in tijd.

9. Toegelaten tot milieuzones

Steeds meer steden in ons land voeren strenge milieuzones in. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat er minder vervuilend vervoer de (binnen)stad in rijdt en de luchtkwaliteit verbetert. Met een deels elektrische auto zit je altijd goed. Vanwege de verminderde CO2-uitstoot is het krijgen van een ontheffing geen probleem. Dat is wel zo gemakkelijk voor de zakelijke rijder die vaak in de stad moet zijn.

Wil je zelf eens ervaren hoe het is om in een hybride auto te rijden? Plan een afspraak voor een proefrit in de nieuwe Toyota Corolla. Ga de Power Challenge aan. Lukt het om ten minste 50% van de tijd elektrisch te rijden? Dan maak je kans op 1 jaar lang gratis rijden in de nieuwe Corolla.

[Sponsored Story]

Verder lezen over Elektrisch rijden

DS Automobiles presenteert zijn derde generatie Formula E-auto: FE23

Het Franse DS Automobiles, inmiddels onderdeel van Stellantis, is al jaren succesvol in het FIA Formula E Wereldkampioenschap met het raceteam DS Techeetah. Inmiddels hebben ze ook meerdere kampioenschappen gewonnen, zowel bij de rijders al bij de constructeurs.

Automotive23.05.2024

DS Automobiles presenteert zijn derde generatie Formula E-auto: FE23

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Het is een leuke bolide om te zien: de Zeekr Mix. Of hij ook goed rijdt, dat moeten we nog afwachten: en überhaupt of deze bolide ook naar Europa komt.

Automotive30.04.2024

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Elektrisch rijden is aantrekkelijk, maar niet voor iedereen. Sommige mensen willen per se een privé-laadpaal, anders willen ze niet elektrisch rijden.

Technology29.04.2024

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Tesla heeft zijn nieuwe bolide gepresenteerd. Het is niet een gloednieuwe reeks, maar een nieuwe variant Model 3. De Model 3: Performance.

Automotive24.04.2024

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Neemt de interesse in elektrische auto’s af? [Infographic]

De interesse in elektrisch rijden is aan het dalen. Voor het eerst in jaren is de groep die niet (28%) van plan is elektrisch te gaan rijden, groter dan de groep die dit binnen vijf jaar wel (27%) van plan is.

Automotive17.04.2024

Neemt de interesse in elektrische auto’s af? [Infographic]

ANWB zegt van wel
Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

Tesla heeft problemen. Het verlaagt al een tijdje zijn prijzen op zowel auto's als abonnementen en nu komt daar ook nog een vrij ernstige ontslagronde bij.

Automotive16.04.2024

Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

Nissan wil in 3 jaar tijd 16 elektrische auto’s lanceren

Nissan belooft dat het de komende paar jaar met maar liefst 16 elektrische auto’s komt. Het had eerst andere plannen in het kader van verduurzamen, maar heeft deze aangepast. Het was van plan om 23 elektrische auto’s...

Automotive26.03.2024

Nissan wil in 3 jaar tijd 16 elektrische auto’s lanceren

Verder lezen over Hybride auto

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
De eerste Porsche 911 met een hybride aandrijflijn

De allereerste Porsche 911 voor de openbare weg met een hybride aandrijflijn staat in de startblokken om gepresenteerd te worden. Na een uitvoerig testprogramma is de nieuwe 911 klaar voor serieproductie.

Automotive13.05.2024

De eerste Porsche 911 met een hybride aandrijflijn

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

De Alfa Romeo Milano is geen toeval. Het Italiaanse merk wil net als alle neven en nichten een footprint hebben in het grootste segment van de Europese markt, een Alfa Romeo in een compacte vorm.

Automotive17.04.2024

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Je gaat de stap zetten: je gaat een nieuwe auto kopen. Heel erg spannend natuurlijk, maar waar begin je? Met deze 5 tips kom je sneller een stapje dichter bij die nieuwe bolide en rijdt je straks de auto die bij je past....

Automotive29.03.2024

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Vandaag de dag is een auto niet meer weg te denken uit onze wereld. En hoeveel problemen er ook aan verbonden zijn (files, brandstofprijzen, milieuschade, ongelukken, enzovoort), de mensheid blijft steeds meer nieuwe voe...

DC Business21.03.2024

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Correlatie tussen prijs en milieuvriendelijkheid van brandstof in Nederland
World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

De World Car of the Year 2024 verkiezing komt er weer aan. Deze begint traditiegetrouw met de bekendmaking van de Top 10 en Top 5 finalisten in zes verschillende categorieën van de World Car Awards. Het aftellen naar de...

Automotive01.02.2024

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

Verbeterde Jeep Avenger krijgt een e-Hybrid uitvoering

Jeep Avenger, de auto van het jaar. Het was een prachtige winnaar, Jeep. het merk met de 7 sleuven krijgt een stekker en wordt volledig elektrisch. Vooral dat bijzondere feit maakte de Avenger tot de onbetwiste winnaar...

Automotive26.01.2024

Verbeterde Jeep Avenger krijgt een e-Hybrid uitvoering

​Private lease? Je kunt ook dan voor een occasion gaan

Misschien heb je niet zo’n groot budget om in een keer een auto te kopen, of wil je omwille van duurzaamheid liever geen nieuwe auto kopen. Wat jouw reden ook is om voor een private lease te gaan: een occasion is zeker...

Lifestyle23.01.2024

​Private lease? Je kunt ook dan voor een occasion gaan

Verder lezen over Toyota

Toyota lijkt elektrisch rijden nu toch te gaan omarmen

Toyota en elektrisch rijden, (te)lang waren die twee niet echt elkaars vrienden. Veel energie en geloof werd gestopt in het rijden op waterstof maar die droom lijkt definitief over. De automaker werd zelfs benoemd tot d...

Automotive04.12.2023

Toyota lijkt elektrisch rijden nu toch te gaan omarmen

Toyota pakt uit met drie elektrische concepten

Op de Japan Mobility Show die eind deze maand van start gaat komt Toyota onder andere met drie bijzondere elektrische conceptauto’s. Nou ja, twee auto’s, de FT-3e SUV en de sportieve FT-Se, en een busje, KAYOIBAKO, d...

Automotive20.10.2023

Toyota pakt uit met drie elektrische concepten

Bijzonder busje en twee nieuwe BEV’s in Japan te zien
500 Waterstofauto’s voor de Olympische Spelen

Over iets minder dan een jaar is Parijs het toneel van de 30e Olympische zomerspelen van het moderne tijdperk. En deze spelen worden zowaar nog wat moderner. Dat wil zeggen, er is meer aandacht voor het klimaat. Het Inte...

Automotive21.09.2023

500 Waterstofauto’s voor de Olympische Spelen

Toyota levert in Parijs 500 Mirai's af
Toyota opent basisschool voor robots

Robots kunnen worden geprogrammeerd, maar ze zijn natuurlijk veel waardevoller met een sprankeltje kunstmatige intelligentie. Hierdoor is Toyota begonnen met een robotkookschool, waar het robots die gebruikmaken van gene...

Technology20.09.2023

Toyota opent basisschool voor robots

Eerste Toyota waterstof truck van VDL de weg op

Voor de zomer maakte Toyota bekend dat het Nederlandse VDL, bekend van de autofabriek in Born waar (nu nog) Mini’s en BMW’s geproduceerd worden, vrachtwagens van het Japanse merk gaat ombouwen tot waterstof aangedrev...

Automotive12.09.2023

Eerste Toyota waterstof truck van VDL de weg op

Toyota ontwikkelt nieuwe technologie voor EV-accu’s

Toyota heeft deze week, vlak voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, bekend gemaakt dat de autofabrikant werkt aan de ontwikkeling van nieuwe EV-accu’s. De primaire doelen die Toyota daarbij voor ogen heeft is he...

Automotive13.06.2023

Toyota ontwikkelt nieuwe technologie voor EV-accu’s

Ook het productieproces van EV’s wordt flink gemoderniseerd
VDL gaat waterstof vrachtwagens voor Toyota maken

Toyota zet, naast batterij-elektrische voertuigen (BEV), ook flink in op waterstof-elektrisch aangedreven vrachtwagens. Deze week maakte de Japanse fabrikant bekend dat een deel van die ‘waterstoftrucks’ binnenkort i...

Automotive10.05.2023

VDL gaat waterstof vrachtwagens voor Toyota maken

Toyota wil petrolheads tegemoetkomen, maar dan anders

Ze zijn er nog in grote getalen, petrolheads die (nog) niets moeten hebben van elektrische bolides. Toegegeven, ook ik ben nog altijd heel blij met mijn Golf 4 V5 met zijn ronkende en benzine slurpende 2,3 liter vijfcili...

Automotive16.01.2023

Toyota wil petrolheads tegemoetkomen, maar dan anders

Fabrikant toont zero-emission uitvoeringen van een jaren 80 Corolla